Ratatouille (groentepannetje) met kip en gebakken aardappels

5 jun 2018 | Vlees

Canon EOS 550D248

Rrrrratatouille! Dit vond ik nou niet perse heel aantrekkelijk klinken. Ik denk gelijk aan die Disneyfilm (en die vond ik stom) en ratten en sowieso word ik van Frans eten niet zo warm. Behalve van brie. Toen ik ontdekte dat in dit groentepannetje één van de hoofdingrediënten rode wijn is, vond ik het ineens wél de moeite waard. Ik maakte er een vullende maaltijd van met stukjes kip en gebakken aardappeltjes met lekker veel kruiden. En er gaat megaveel groente in, dus ‘t is ook nog gezond.

Dit heb je nodig (3-4p):
1 courgette
1 aubergine
2 paprika’s
blik tomatenblokjes
1 wit ui
2 teentjes knoflook
2 kipfilets
Italiaanse kruiden
rode wijn (ongeveer 100-150 ml)
azijn
gekruide aardappeltjes
olijfolie

Dit moet je doen:
Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in blokjes. Niet te klein, niet té grof. Zet een grote (wok)pan op het vuur en verwarm daar een beetje olijfolie in. Snijd een uitje in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook uit, bak ze kort aan in de pan en gooi dan de aubergine en stukjes kipfilet in de pan. Ik kocht voorgesneden kipfilet maar als je van die hele stukken hebt, moet je die natuurlijk eerst nog kleinsnijden. Bak de aubergine en kip een paar minuten aan totdat de kip een beetje wit is en de aubergine niet meer kneiterhard. Gooi ook de courgette en paprika erbij, weer even roeren en aanbakken en dan ook de tomatenblokjes uit blik. Breng alles op smaak met lekker veel Italiaanse kruiden, wat peper en zout en tot slot een paar grote scheuten rode wijn. Ik denk dat ik uiteindelijk ongeveer 100 tot 150 ml heb gebruikt maar dat kan ik niet checken want ik heb er ook van gedronken haha. Lekker doen hoeveel je zelf denkt, dus. Giet er ook nog een paar scheuten azijn bij en laat dit dan een minuut of 20 zachtjes pruttelen. Ondertussen proef je even of er meer van iets bij moet en houd ook in de gaten of de kip wel goed gaart in de wijn/het vocht van de groenten. In een koekenpan bak je (met wat olie) de gebakken aardappeltjes bruin en die serveer je naast de ratatouille. Daar zit vrij veel vocht bij, dus dat kun je het beste uit een kommetje eten. De aardappeltjes die ik gebruikte waren al voorgekruid (en voorgegaard) maar dat kun je natuurlijk ook zelf doen met paprikapoeder etc.

Mijn oordeel: 7,2/10
Oordeel eetgenoot (Kelly – nieuwe huisgenoot): 7,5/10 – “Lekker, de aardappeltjes waren perfect maar er had echt nét iets meer smaak aan de saus/groentewater mogen zitten zoals je zelf zei, maar zeker voor herhaling vatbaar.”
Oordeel eetgenoot (Joran): 7/10 – “Was wel lekker maar er had meer smaak aan gekund. Wat kruidiger, pittiger, zouter ofzo.”
Ik at dit op 3/6/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten