IMG_1523

De afgelopen weken at ik voornamelijk uit potjes en lekker makkelijk, terwijl ik zooo blij kan worden van een goed recept. Vandaag had ik tijdens het sporten ineens superveel zin in couscous. Niet dat ik dat vaker dan één keer in m’n leven heb gegeten (een jaar of 10 geleden) maar vandaag moest en zou het couscous worden. Op de gok verzon ik er allerlei ingrediënten bij en dat heeft goed uitgepakt! Lees verder voor het hele receptje!

IMG_3599

Dit heb je nodig:
Couscous
Een blokje groentebouillon
Een rode paprika
Mango (ik had diepvriesstukjes, maar als het kan zou ik een verse nemen!)
Fetakaas
Cashewnoten

Pangasiusfilet
Een partje citroen
Basilicum

Breng ongeveer 250ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Bij mij ging het hier dus rampzalig fout: ik dacht dat ik couscous moest klaarmaken zoals rijst en nam dus véél te veel water. Je moet het zien als een soort risotto, en de bouillon dus helemaal in de couscous laten trekken. Niet te veel water gebruiken! Laat de couscous 5 minuutjes koken, haal de pan van het vuur en laat het nog eens 5 minuutjes staan met de deksel op de pan. Bak ondertussen de pangasiusfilet een paar minuutjes aan iedere kant en knijp de citroen hierover uit. Strooi er daarna nog een beetje basilicum over.

Snijd de mango, feta en paprika in blokjes en schep alles nu door de couscous. Rooster in de pan van de pangasiusfilet héél kort de cashewnoten (korter dan ik deed ). Serveer alles bij elkaar en gebruik nog een partje citroen voor over de vis.

Ondanks dat mijn couscous veel te nat was, vond ik het een heel geslaagd recept! Nu ik weet hoe het moet, smaakt het volgende keer vast nog beter