Couscous met feta en mango

2 mei 2015 | Gezond, Midden-Oosters, Rijst, Snel, Vis

De afgelopen weken at ik voornamelijk uit potjes en lekker makkelijk, terwijl ik zooo blij kan worden van een goed recept. Vandaag had ik tijdens het sporten ineens superveel zin in couscous. Niet dat ik dat vaker dan één keer in m’n leven heb gegeten (een jaar of 10 geleden) maar vandaag moest en zou het couscous worden. Op de gok verzon ik er allerlei ingrediënten bij en dat heeft goed uitgepakt! Lees verder voor het hele receptje!

IMG_3599
couscous met mango

Couscous met feta en mango

Heel geslaagd recept: couscous met paprika, cashewnoten, feta en mango. Afmaken met een pangasiusfilet met citroen en basilicum.
Totale tijd 15 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 1

Ingrediënten
  

 • couscous
 • 0,5 blokje groentebouillon
 • 1 rode paprika
 • mango – Ik had diepvriesstukjes, maar als het kan zou ik een verse nemen!
 • fetakaas
 • cashewnoten
 • 1 pangasiusfilet
 • 1 partje citroen
 • basilicum

Instructies
 

 • Breng ongeveer 250ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Bij mij ging het hier dus rampzalig fout: ik dacht dat ik couscous moest klaarmaken zoals rijst en nam dus véél te veel water. Je moet het zien als een soort risotto, en de bouillon dus helemaal in de couscous laten trekken. Niet te veel water gebruiken! Laat de couscous 5 minuutjes koken, haal de pan van het vuur en laat het nog eens 5 minuutjes staan met de deksel op de pan.
  Edit in 2023: je moet couscous wellen. Niet koken. Gewoon in een schaal doen en overgieten met het hete water, afdekken. Klaar.
 • Bak ondertussen de pangasiusfilet een paar minuutjes aan iedere kant en knijp de citroen hierover uit. Strooi er daarna nog een beetje basilicum over.
 • Snijd de mango, feta en paprika in blokjes en schep alles nu door de couscous. Rooster in de pan van de pangasiusfilet héél kort de cashewnoten (korter dan ik deed 😉).
 • Serveer alles bij elkaar en gebruik nog een partje citroen voor over de vis.
Trefwoord cashewnoten, couscous, feta, mango, pangasius

Ondanks dat mijn couscous veel te nat was, vond ik het een heel geslaagd recept! Nu ik weet hoe het moet, smaakt het volgende keer vast nog beter 🙂

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Dina

  Op de een of andere manier is het mij nog nooit gelukt om couscous te maken. Iedere keer dat ik het probeer is het een kleffe bende. Klinkt trouwens als een super combi; couscous met mango en noten. <3

  Antwoord
 2. Sandra

  Wat een enorm lekker recept lijkt me dit! Deze combinatie lijkt me echt goed smaken. Ik ga het een keer proberen. Thanks voor het recept!

  Antwoord
 3. Lonneke

  Oh wauw, dit klinkt zo lekker zeg!
  ik ben echt dol op Couscous.
  Liefs Lonneke

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten