Frisse kokos kip kerrie met aubergine

26 jun 2016 | Aziatisch, Curry, Gezond, Snel, Vlees

Ok. Ik moet toegeven: het ziet er niet heel lekker uit. Niet wegklikken, wat dat was het wél! Ik heb dit gerecht inmiddels drie keer klaargemaakt. De eerste keer was héérlijk, de tweede keer te droog en de laatste keer een beetje saai. Volgens mij weet ik nu precies wat je wel en niet moet doen, en daarom schrijf ik het recept uit. Met een beetje geluk heb je de verhoudingen in een keer goed en dan heb je een bord vol met echt lekker eten. En het is weer #fitgirlproof met eiwitten en weinig koolhydraten

IMG_4450

Frisse kokos kip kerrie met aubergine

Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 aubergine
 • 200 ml kokosmelk – Geen light!
 • 200 gram kipfilet
 • blik gepelde tomaten
 • 2/3 tl kerriepoeder
 • 0,5 citroen

Instructies
 

 • Snijd de ui in stukjes, hak de knoflook goed fijn en bak dit met een beetje olijfolie in een grote pan. Zo’n diepe, ronde met een steel eraan. Heet dat ook een koekenpan? Geen idee.
 • Maar daar gooi je na en paar minuutjes dus ook de aubergine in blokjes bij. Bak dit een paar minuutjes op niet te hoog vuur totdat de aubergine niet meer rauw is.
 • Doe de gepelde tomaten er bij en voeg 2 á 3 theelepels kerriepoeder toe, een beetje op gevoel. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak dit in een aparte pan totdat de stukjes wit zijn.
 • Gooi dan de kokosmelk en de kipfilet in je kerrie/tomatenmengsel en laat dit op laag vuur borrelen. Een minuut of 10, en wel goed roeren. Proef af en toe even of het niet te flauw is. Dat had ik dus de laatste keer en ik vermoed dat dat komt door de kokosmelk. Die was toen light en daar zat niet zo’n dikkige laag bovenin het blikje zoals het hoort. Als het te droog is, doe je er nog een scheutje kokosmelk bij.
 • Voeg dan een beetje peper en zout toe, eventueel nog een beetje kerriepoeder of zelfs een schep suiker. Schep alles in een diep bord en knijp er flink wat citroensap over uit, niet vergeten!
Trefwoord aubergine, kip, kokosmelk, tomaat

Als je dit recept gaat uitproberen, laat me dan even weten wat je er van vond. Mijn familie vond het maar een troosteloze hap en gooide er vervolgens een halve fles Tabasco overheen. Hou ik niet van, maar ik moet toegeven dat het die laatste keer ook gewoon niet zo goed gelukt was. Maar die allereerste keer, toen het precies kruidig, fris en zoetig genoeg was, was ‘ie perfect.

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten