20160615_180651

Ik voelde me helemaal foodblogger toen ik gisteravond dit bord eten op tafel toverde. Ik had trek in ketjap en had nog kip liggen die op moest, een zak snijbonen in de vriezer die eigenlijk niet in de vriezer hoorde en nog een halve mango nadat ik een avond eerder springrolls had uitgeprobeerd (niet fotowaardig). Vol trots stuurde ik mijn moeder een foto, maar ze vond het ‘geen combi’. Dat was het wel: ik heb mijn bord tot het laatste sesamzaadje schoongelikt. Fruit lijkt misschien raar, maar mango vind ik goed bij hartig eten passen en ook hier was het juist heel lekker.

IMG_20160615_183140

Dit heb je nodig (1p):
100 gram kipfilet
1 klein teentje knoflook
1 kleine rode ui
een theelepel honing
een halve citroen
een paar flinke scheuten ketjap
250 gram snijboontjes
1/3 mango
een paar theelepels sesamzaad

Snijd de ui en knoflook klein en bak in een scheutje olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes en gooi dit er ook bij tot de kip rondom wit is. Nu maak je in dezelfde pan het sausje met de ketjap, honing en het sap van een halve citroen. Zet het vuur laag en laat dit even pruttelen. De ketjap wordt zo dik (niet te dik, dan een klein scheutje water erbij) en de kip gaart nog even door. Af en toe even roeren, anders koekt het aan. Kook tegelijkertijd de snijbonen in een pan met water een minuut of 10-12 totdat ze zacht zijn. Ondertussen snijd je de mango alvast in blokjes.
Giet de snijbonen af en schep je bord d’r mee vol, met daarboven je kip ketjap. Verdeel de mango en top af met de sesamzaadjes.

Dit recept is ook nog eens heel mager omdat er geen pasta of rijst of iets dergelijks in zit. Toch is het door de zoute ketjap en zoete mango heel smaakvol en vult het goed: ik kon er prima wijn op teren.