20170330_190154

Ziet dit er niet heerlijk uit!? Nee ok, niet echt. Dit was de tweede lasagne die ik ooit maakte en foto-technisch gezien heb ik dat niet helemaal goed aangepakt. Maar de smaak was dus wel heel erg goed en daarom geef ik jullie tóch het recept van deze lasagne Hawaii. Het team voor ananas op pizza (ik) vindt dit ongetwijfeld heerlijk en ook voor de mensen die hier fel op tegen zijn is het een uitkomst; er zit immers geen pizza in dit recept

Dit heb je nodig (1p):
een halve courgette
een paar lasagnebladeren (ik deed er twee en had daarna nog honger)
een halve pot tomatensaus
spekreepjes
3 ananasschijven
een handje (oude of pittige) geraspte kaas

Snijd de helft van een courgette in dunne plakjes en bak of gril deze in een pan een beetje zacht. Bak daarna de spekreepjes. Vet een klein ovenschaaltje in en begin de stapel met een laagje tomatensaus. Daar leg je dan een lasagneblad op met een schep tomatensaus, een laagje courgette en twee schijven ananas. Daarbovenop leg je nog een lasagneblad met flink wat saus, de rest van de courgette en de spekreepjes. Top af met de laatste schijf ananas in stukjes en een handje kaas. Zet dit in de oven op 180 graden voor ongeveer twintig minuutjes (of iets korter: zie foto).

Ik denk dat de spekjes (in plaats van hamblokjes zoals op een pizza Hawaii) het juist helemaal afmaakten dus dat zou ik zeker doen, mocht je dit namaken. Zo lekker was het:

20170330_192054