Recept: Pasta met paprika-fetasaus

2 jul 2017 | Gezond, Pasta, Snel, Vegetarisch

Dit recept is een klassiek geval van ‘wat kan ik maken met al die ingrediënten die bijna weg liggen te rotten in mijn koelkast?’. Het resultaat was een succes: ik heb de blender met mijn vinger schoongelikt en zelfs in staat van onderbewustzijn vertel ik iedereen een week later nog steeds trots over deze creatie.

Screenshot_2017-06-30-20-19-08

Let vooral even op dat tijdstip. Mooi moment voor een monoloog over paprikasaus.

Recept: Pasta met paprika-fetasaus

Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 rode paprika
  • kwart plak feta of witte kaas – Ongeveer 50 gram.
  • 0,5 citroen – Of zo’n flesje citroensap.
  • peper
  • pasta – Ongeveer 80 gram.
  • sperzieboontjes – Ongeveer 200 gram.
  • pijnboompitjes
  • een paar olijven

Instructies
 

  • Snijd de paprika en feta in kleinere stukjes en gooi alles in de blender. Giet hier een paar scheutjes citroensap bij. Ik denk dat ik in totaal ongeveer het sap van een halve citroen heb gebruikt maar je moet af en toe maar gewoon een beetje proeven. Hetzelfde geldt voor de peper, het is maar net wat je lekker vindt. De feta is al zout genoeg dus dat hoef je verder niet toe te voegen. Blend dit heel kort zodat de ingrediënten goed mixen maar de stukjes paprika en feta grof blijven.
  • Kook ondertussen de pasta en de sperziebonen en snijd een paar olijven doormidden. In een apart pannetje rooster je de pijnboompitjes. Die zijn duur maar wel zeeeer belangrijk. Schep alles bij elkaar op een bord en strooi de pitjes en olijven eroverheen.

De paprikasaus is een soort frisse tapenade die je eigenlijk bijna met een lepel wil eten, zo lekker. Je kunt het dus ook prima als dip of voor op een stokbroodje gebruiken. Die sperziebonen passen er niet perse goed bij; het is waarschijnlijk lekkerder met tomaatjes uit de oven. Of gegrilde aubergine of courgette, zoiets! Dan komen de olijven ook iets beter uit, want iedere hap met sperzieboon en olijf was raar. Maar goed: die saus is zo lekker makkelijk en echt een aanrader!

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten