IMG_4920

Dit recept is een klassiek geval van ‘wat kan ik maken met al die ingrediënten die bijna weg liggen te rotten in mijn koelkast?’. Het resultaat was een succes: ik heb de blender met mijn vinger schoongelikt en zelfs in staat van onderbewustzijn vertel ik iedereen een week later nog steeds trots over deze creatie.

Screenshot_2017-06-30-20-19-08

Let vooral even op dat tijdstip. Mooi moment voor een monoloog over paprikasaus.

Dit heb je nodig (1p):
een rode paprika
een kwart van een plak feta of witte kaas (ongeveer 50 gram)
een halve citroen (of zo’n flesje citroensap)
peper
pasta (ongeveer 80 gram)
sperzieboontjes (ongeveer 200 gram)
pijnboompitjes
een paar olijven

Snijd de paprika en feta in kleinere stukjes en gooi alles in de blender. Giet hier een paar scheutjes citroensap bij. Ik denk dat ik in totaal ongeveer het sap van een halve citroen heb gebruikt maar je moet af en toe maar gewoon een beetje proeven. Hetzelfde geldt voor de peper, het is maar net wat je lekker vindt. De feta is al zout genoeg dus dat hoef je verder niet toe te voegen. Blend dit heel kort zodat de ingrediënten goed mixen maar de stukjes paprika en feta grof blijven. Kook ondertussen de pasta en de sperziebonen en snijd een paar olijven doormidden. In een apart pannetje rooster je de pijnboompitjes. Die zijn duur maar wel zeeeer belangrijk. Schep alles bij elkaar op een bord en strooi de pitjes en olijven eroverheen.

De paprikasaus is een soort frisse tapenade die je eigenlijk bijna met een lepel wil eten, zo lekker. Je kunt het dus ook prima als dip of voor op een stokbroodje gebruiken. Die sperziebonen passen er niet perse goed bij; het is waarschijnlijk lekkerder met tomaatjes uit de oven. Of gegrilde aubergine of courgette, zoiets! Dan komen de olijven ook iets beter uit, want iedere hap met sperzieboon en olijf was raar.

Maar goed: die saus is zo lekker makkelijk en echt een aanrader!