Recept: Pasta roompesto met garnalen

20 apr 2016 | Leven

20160419_181001

Ja, echt waar jongens: ze kan ook nog koken. Wel moet ik nog even oefenen met het maken van smakelijke foto’s, want dit wil ik zeker vaker gaan doen. Ik maak namelijk niet altijd alleen maar gerechten van Gewoon Wat Een Studentje ‘s Avonds Eet na, soms bedenk ik ook zelf wat. Gisteren had ik zin in iets écht lekkers, maar ik was al de hele dag een beetje ziekjes dus ik wilde er niet al te veel moeite voor doen. Deze pasta was lekker, makkelijk en ook niet belachelijk duur.

20160419_181008

Dit heb je nodig (1p):
75 gram (meergranen) pasta
100 gram jumbo garnalen
100 ml Kookroom (Light voor de #fitgirls)
twee grote theelepels groene pesto
een paar cherrytomaatjes
een paar handjes rucola

Zet twee pannen klaar: een voor de pasta en een voor de saus. Kook de pasta in een minuut of 8 gaar en gooi de garnalen in de andere pan. Ik gebruikte gekookte en gepelde garnalen uit de koeling (klein beetje duurder maar in ieder geval niet meer zo keihard als die uit de diepvries, maar dat moet je zelf maar kiezen) en deze hoef je in principe alleen nog maar een klein beetje te bakken in olijfolie zodat ze opwarmen. Gooi hier de kookroom en pesto bij en laat dit even koken. Snijd de cherrytomaten in halve partjes en gooi deze een een handje rucola, in de saus. Goed roeren en nog een paar minuten rustig laten pruttelen. Ik heb altijd de grootste moeite met het indikken van kookroom (misschien ligt het aan Light?) maar het helpt als ik het vuur na een minuut of 5 gewoon uit zet en er dan ongeveer 3 minuten helemaal niks mee doe.

Maak op je bord een bedje van rucola, schep daar de pasta op met daarboven je garnalen in pestoroomsaus. Ik deed er ook nog wat partjes rauwe cherrytomaat overheen. Je kunt er kaas over strooien, maar dat is niet echt nodig want dit is al superlekker van zichzelf 😉

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Rianne

    Klinkt lekker! Al zou ik persoonlijk de garnalen vervangen, haha.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten