Reizen

Reisverslag: twee dagen in Bratislava

bratislava.9

Wat een ontzettend degelijke zomer heb ik achter me liggen. Tussen stage en werk had ik twee weken vrij waarvan ik er eentje in 40 graden met mijn benen wijd voor de ventilator heb gelegen en de andere week ging ik op citytrip. Na de eerste paar nachten in Wenen namen we de boot naar Bratislava, in Slowakije. Na een kleine anderhalf uur varen op de Donau kom je aan in een totaal onverwachtse, compleet hysterische old town zoals je ze vaker ziet in en richting Oost-Europa. Benieuwd wat we ervan vonden? Lees meer…

Reisverslag: drie dagen in Wenen

wenen.9

Het lijkt alweer een eeuw geleden. Vorige maand ging ik met Joran een klein weekje richting één van mijn favo landen: Oostenrijk. De bergweggetjes door de Alpen kan ik inmiddels dromen maar de hoofdstad Wenen had ik nog niet eerder ontdekt. Dat werd tijd! Wenen bleek helemaal mijn ding te zijn: ik hou van het eten, het hippe maar ook het klassieke en ik vind Duits gewoon altijd zo heerlijk nuchter en rauw. Hier weer een lekker persoonlijk reisverslag!

Lees meer…

Citytrip Marrakesh: dagboek en tips

marrakesh_10

Ik ben geen reiziger, ik zie mezelf geen jaar backpacken, maar citytrips vind ik heerlijk. Steden vind ik heerlijk. Mijn favoriete citytrips waren naar Barcelona, Rome, Bangkok (telt dat? Was er wel met backpack haha) en nu kan ik er nog eentje toevoegen: Marrakesh. Wát een bijzondere stad is dit. Dichtbij genoeg om er een echte citytrip van te maken en ver genoeg om te cultuur-shockeren. Ik laat je vandaag zien hoe onze trip was (vind dagboeken bij anderen by far het leukst en meest nuttig om te lezen als ik op zoek ben naar impressies van een stad!) en onderaan de blog geef ik een kort overzicht van mijn tips + dé tip om al die highlights op te slaan!

Lees meer…

Balkan dag 11-14: Belgrado, Servië

servie5

Ik heb kerstvakantie en álle tijd om achterstallig werk in te halen. Ontdek ik ineens dat ik het laatste reisverslag van de Balkantrip afgelopen zomer nooit heb gedeeld! De laatste paar dagen brachten we door in Belgrado, de hoofdstad van Servië. Deze stad bleek een stuk moderner dan verwacht en daar hadden we ff behoefte aan, reizigers die we zijn (not). Deze dagen bestonden uit weinig cultuur en veel eten.

Lees meer…

Balkan dag 6-10: Mostar en Sarajevo, Bosnië

bosnie.10

Hey ik deed zo’n Balkantrip deze zomer, weet je nog? Over onze eerste stop in Montenegro heb ik inmiddels al veel verteld en laten zien maar daarna gingen we ook nog verder naar Bosnië. Dat land was zeker het hoogtepunt van de reis! Mostar is zo mooi historisch en idyllisch (en rete toeristisch, vooral niet vergeten) en Sarajevo is cultureel alles wat we er niet van hadden verwacht. Bosnië is heel islamitisch en dat zie je goed terug aan de Turkse invloeden in de hoofdstad. Dat maakt het een hele bijzondere en verrassende stad voor een citytrip! Hieronder mijn dagboek over onze dagen in Bosnië.

Lees meer…

Balkan dag 1-5: Kotor, Montenegro

kotor.14

Het heeft even op zich laten wachten maar hier is dan eindelijk het eerste reisverslag van mijn trip door de Balkan. Op 10 augustus vloog ik samen met Joran van Rotterdam naar Dubrovnik, om vanaf daar meteen de bus te pakken naar Montenegro. Hier verbleven we 4 nachten in Kotor en vanuit daar hebben we een klein deel van het land bezocht. De old town (stari grad) in Kotor ligt nog heel mooi tussen de oude stadsmuren en is écht een plaatje. Natte droom voor middeleeuw-fanaten (en laat ik nou net met zo eentje op reis zijn). Hieronder volgt mijn dagboek met daarin wat tips!

Lees meer…

Vietnam dag 25-28: Hanoi

IMG_5140

Voor wie dacht dat er nooit een einde aan kwam: jawel, dit is de laatste. Na vier weken reizen, tien plekken en nu de tiende blog heb ik netjes al mijn dagboeken gepubliceerd. Dit vind ik zó waardevol, hoe mooi is het om zo’n reis zo gedetailleerd te kunnen bewaren!? In Hanoi bezochten we een paar hoogtepunten, voelden we ons niet meer verplicht om iets avontuurlijks te doen en namen we afscheid van Vietnam. Misschien deden we dat al iets te vroeg, we verlangden deze laatste dagen namelijk al erg naar huis. Geen reislustige uitspraak maar heel toepasselijk voor mij: het mooiste van op vakantie gaan is thuiskomen.

Lees meer…

Vietnam dag 23-24: Sapa

IMG_5133

Het idee van Sapa is het verkennen van de omgeving, meestal wandelend. Via Facebook regelden we een weekendje met Mama Vu Vi, een lief en traditioneel Vietnamees vrouwtje. Voor ongeveer 25 euro per persoon deden we een tweedaagse trekking met haar en overnachtten we in hutjes bij haar, haar man en kindjes in de bergen. We (ok ik) waren van tevoren een beetje sceptisch over die trekkingen, ik ben namelijk nogal snel verveeld en dit leek me wel een beetje saai. Het was vermoeiend, ook mentaal (hoe verschrikkelijk dom dat ook klinkt), maar héél goed te doen. Dit wil je juist van een gelijke horen en niet van een avonturier of diehard, daarom zeg ik je: ook als je lui bent moet je naar Sapa.

Lees meer…

Vietnam dag 19-22: Cat Ba/Ha Long Bay

IMG_5116

Bladzijde één van je reisgids: Ha Long Bay. Paginagrote foto van de karstgebergten van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn weinig mensen die door Vietnam reizen en dit gebied overslaan. Vanaf het vaste land kun je met veel verschillende boten het water op, maar ook via het eiland Cat Ba is het goed te doen. Het zou daar iets minder toeristisch en druk zijn, daarom kozen we ervoor om te overnachten op het eiland.

Lees meer…

Vietnam dag 17-18: Tam Coc/Ninh Binh

ninh3

Toen we na één dag Hue alweer vertrokken naar het noorden, wilden we niet meteen naar Hanoi. Een paar uur onder die stad ligt Ninh Binh, ook wel ‘Halong Bay op het droge’. Dit stadje heeft veel afgelegen plekjes en mooie natuur, waar het echt een ding is om lekker peaceful tussen de weilanden te overnachten. Dat deden wij dus ook, in Tam Coc. Dit was zo’n plek waar we zonder verwachtingen naartoe gingen (veel backpackers slaan dit gebied ook over) maar nu raden we het iedereen die naar Vietnam gaat aan.

(ja, we deden een uitgebreide ordinaire fotoshoot met de scoots)

Lees meer…

DE KEUKENMEID

Beau Schenk Keukenmeid.com

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten. Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.