Risotto met 3 kazen. En dat smaakt net zo goed als dat ’t klinkt. Deze risotto maakte ik suuuupersmeuïg en smaakvol met Parmezaanse kaas, pecorino én ricotta. Zo goed! Ook schoot ik een beetje uit met de witte wijn, waardoor dit bijna een soort risotto meets kaasfondue werd. Nogmaals: vet lekker. Ik leg je uit hoe je ‘m maakt!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje risottorijst
1 witte ui
2 teentjes knoflook
200-300 ml groentebouillon (1 heel blokje)
1 groot glas witte wijn
300 gram erwten
1 el ricotta
Stukje Parmezaanse kaas (ik had Grana Padano, zo’n 25-30 gram)
Stukje pecorino (ook zoiets, 25-30 gram)
Gemalen peper
Olijfolie extra vierge

 

Dit moet je doen:

Snipper de ui, pers de knoflook en fruit aan in een grote scheut olie in een ruime pan. Voeg na een paar minuten de risottorijst toe en hussel een minuut mee. Blus dan af met de wijn (lekker veel, dit keer) en roer terwijl de rijst het vocht opneemt. Maak de bouillon en voeg steeds een scheut toe aan de risotto. Roer, laat opnemen en herhaal totdat de korrels zacht maar géén pap zijn. Zet het vuur uit.

Kook ondertussen de erwten een paar minuten en roer door de risotto. Rasp de Grana Padano en pecorino en roer de helft door de risotto. Roer ook de ricotta door de risotto. Serveer in diepe borden en top af met de rest van de geraspte kazen, een beetje gemalen peper en een scheut lekkere olijfolie.

 

⭐️⭐️⭐️⭐️ – Ik plaatste dit recept op Insta. Klik op de foto om meteen naar het recept te gaan en ‘m daar op te slaan.