Risotto met bietjes, feta en veldsla

18 apr 2018 | Italiaans, Risotto, Vegetarisch

IMG_9438

Je verwacht het niet (wel) maar risotto is mijn nieuwe lievelingseten. Ik heb me laatst één keer heel goed verdiept in de perfecte bereiding en sindsdien maak ik ‘m telkens vet lekker klaar. Supersmeuïg, niet té… zo verschrikkelijk goed. Risotto met bietjes stond al een tijdje op mijn to make-list (omdat het dan zo lekker roze wordt) en laatst had ik toevallig ineens alle ingrediënten in huis. Alle ingrediënten voor een vrij cliché bietjes-gerecht, dat wel, maar cliché is het niet voor niets: het is ZO lekker! Ga je het maken? Mocht je een wit shirt dragen: trek het uit. Eetsmakelijk!

Dit heb je nodig (2p):
kopje risottorijst
glas witte wijn
2 bietjes
500 ml bouillon (kip, ofzo)
veldsla
feta
uitje (wit of rood maakt nu niet zo uit)
teentje knoflook
Parmezaanse kaas
pijnboompitjes

Dit moet je doen:
Ben ik weer met mijn risotto: snijd het ui klein, pers de knoflook, en bak dit in een laagje olijfolie aan. Gooi de risotto erbij (half kopje per persoon, ook al denk je dat je meer nodig hebt) en bak dit totdat alle korrels vettig zijn. Giet er dan een glas witte wijn bij en roer totdat het vocht voor het grootste deel is ingetrokken. Je hebt natuurlijk al bouillon klaarstaan en daar giet je telkens ongeveer een pollepel van bij de risotto. Iedere scheut laat je eerst goed intrekken! Tijdens het inkoken, snijd je de bietjes in kleine blokjes en ook de feta hak je alvast fijn. Gooi dit bij de risotto wanneer je er ook wat bouillon bij gaat doen. Als de korrels zacht maar nog stevig zijn, haal je de pan van het vuur en dan roer je er nog een hand Parmezaanse kaas doorheen. Voor een iets uitgebreidere uitleg voor de perfecte risotto, klik je hierrr. Schep de risotto op je bord een bedje veldsla en eindig met nog wat extra verkruimelde feta en geroosterde pijnboompitjes.

 

Mijn oordeel: 7,8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,3/10 – “De substantie ziet er niet perse heel smakelijk uit, daarom was het erg verrassend. Ik hou van bietjes en risotto en zelfs de feta vond ik lekker. Hou ik niet van, maar was met die veldsla echt goed.”
Ik at dit op 10/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten