IMG_5319

Joehoe! Vinden jullie het niet ook al véél te lang geleden dat ik een recept voor risotto heb geplaatst?! Ha, ik wel. Hier heb ik weer een mega lekkere risotto met brie (!), honing en geroosterde bimi. Afgetopt met die mosterdzaadjes die ik laatst zelf heb ingemaakt. Die geven de zachte, kazige maaltijd een knapperige en frisse bite. Deze risotto is echt een smaakexplosie!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje risottorijst
halve liter groentebouillon
1 witte ui
1 teentje knoflook

bimi
halve brie
1 el ingelegde mosterdzaad *
honing
peper + zout

* hier leg ik je uit hoe je dat maakt! Heb je daar nou echt geen zin in? Vis ze dan van de bodem van een pot augurken (haha).

Dit moet je doen:

Was de bimi en snijd de onderste, droge stukjes van de stengels. Laat dit uitlekken op een droge theedoek. Als je ze zo gaat roosteren moeten ze weer zo droog mogelijk zijn!

Verwarm een wokpan met een grote scheut olijfolie op het vuur om daar de risotto in te maken. Snipper het uitje, pers het teentje knoflook en fruit alles aan in de olijfolie. Zet ook een halve liter groentebouillon klaar. Je weet ondertussen vàst wel hoe je risotto maakt maar vooruit, nog een keer dan. Bak eerst de rijst kort mee in de olie totdat alle korrels vettig zijn. Giet er dan een scheut bouillon bij en laat dit, terwijl je roert, in de rijst trekken. Herhaal dit steeds totdat de korrels beetgaar zijn.

In de tussentijd rooster je de bimi in een grillpan met daarin wat olie. Als de bimi nog te nat is, gaat dat nu superheftig spetteren dus pas op. Breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de brie in een paar lange plakken. Serveer de risotto met daarin een paar stukken brie, ernaast de geroosterde bimi en bovenop een lepeltje mosterdzaad, een kneepje honing en wat gemalen peper.

Mosterdzaad? Dat klinkt heftig! Hier leg ik je uit hoe je mosterdzaad precies maakt. Het is supermakkelijk en je kunt het ook prima heel last minute maken. Het geeft de zachte risotto een knapperige textuur en een lichtpittige smaak. You will love it!

Mijn oordeel: 8,2/10 – Heel lekker hoe die verschillende ingrediënten zo in je mond samenkomen. Die mosterdzaadje ‘knappen’ als het ware als je erop bijt en dan smaken ze fris en een klein beetje pittig, heel lekker bij de brie en honing.
Ik at dit op 30/8/2019