risotto met snijbonen

Het is weer risott-o’clock. Badum tssss. Eigenlijk is het altijd tijd voor risotto. Dik pak sneeuw: romige risotto, pompoentje misschien, met heel veel kaas. Standje hoogoven: frissere risotto, met snijbonen bijvoorbeeld. Vorige week maakte ik een supersimpele pan klaar met bovenop twee vega worstjes. Die van mij waren helaas niet te vreten dus kies vooral je eigen favo worst. Succes!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje risottorijst
400 gram snijbonen
500 ml groentebouillon
1 teentje knoflook
1 witte ui
Parmezaanse kaas
vega worstjes*

* ik had vega worstjes van de AH voor op de bbq, die waren niet geweldig lekker. Kies vooral iets anders.

Dit moet je doen:

Verwarm een scheut olie in een pan met redelijk dikke bodem. Snipper het uitje, pers het teentje knoflook en fruit alles aan in de olie. Was de snijbonen en snijd de lelijke kantjes eraf. Snijd er stukjes van en bak dit een minuut of vijf mee. Voeg dan de – nog ongekookte – risottorijst toe. Bak dit kort aan, totdat de korrels vettig zijn. Maak ondertussen de groentebouillon.

Blus de rijst af met een grote scheut bouillon waarmee je alle rijst onder water zet. Laat dit inkoken en voeg dan steeds een nieuwe scheut bouillon toe. Inkoken, toevoegen. Doe dit totdat de korrels beetgaar zijn. Draai het vuur dan uit en voeg een aanzienlijke lading Parmezaanse kaas toe.

In een aparte koekenpan bak je de vega worstjes ondertussen lekker bruin. Met een beetje mazzel heb je van die goeie met een knapperig randje. Dien de risotto met snijbonen op met twee vega worstjes en extra Parmezaanse kaas. Nu wel: eetse!

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Supersimpel met lekker zoute worstjes en kaas. Niet heel speciaal, gewoon prima. Ik denk wél dat dit een vleugje fris kan gebruiken, met een deel wijn i.p.v. bouillon!
Oordeel eetgenoot: 7/10 – “Ja dit was wel lekker.”
Ik at dit op 25/6/2020