Risotto met verse tomaat, witte wijn en mascarpone

15 apr 2020 | Italiaans, Risotto, Vegetarisch

Jullie weten ondertussen: risotto is goed voor lichaam & geest. In dit geval vooral dat laatste, want in deze risotto met verse tomaat gaat héél veel wijn (fles moest leeg + had ik ff zin in) en een lekker dikke lik mascarpone. In plaats van standaard bouillon gebruikte ik Italiaanse kruiden om de risotto op smaak te brengen. Wat voor jou?

risotto verse tomaat

Risotto met verse tomaat, witte wijn en mascarpone

In deze risotto met verse tomaat gaat héél veel wijn (fles moest leeg) en een lekker dikke lik mascarpone. Als ik nou naar die lijst met ingrediënten kijk, denk ik ‘huh, maar dit was toch heel makkelijk?’. En dat was het ook echt, kijk maar eens naar wát er staat, dan zie je dat je bijna alles al wel in huis hebt en dat het vooral gaat om simpele smaakmakers.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 koffiekopje risottorijst
 • 3 verse tomaten
 • 1 grote witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 250 ml witte wijn
 • 1 glas water
 • 1 tl suiker
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 2 el mascarpone
 • olijfolie extra vierge
 • verse basilicum
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • In een ruime pannen met goede bodem (zoals een braadpan of dikkere wokpan) verwarm je een scheut olijfolie. Pers het teentje knoflook, snipper het uitje en fruit dat aan.
 • Gooi ook de Italiaanse kruiden hier direct bij. Voeg daarna meteen de rijst toe. Risottorijst bak je even mee zodat de korrels vettig worden en zo beter vocht opnemen. Zeggen ze.
 • Blus dit af met een glas wijn en laat dat, terwijl je roert, in de rijst trekken.
 • Ondertussen was je de tomaten en die snijd je in kleine blokjes. Gooi de tomaten bij de risotto, en voeg ook steeds scheutjes wijn en/of water toe als het vocht in de rijst is getrokken. Meestal gebruik ik hier witte wijn voor (of prosecco, in een gekke bui) maar daar had ik even geen zin in.
 • Breng de risotto op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Die suiker lijkt gek, maar is echt nodig als tegenhanger van de zure wijn en tomaten.
 • Als de rijst nog nét een klein beetje stevig is, haal je de pan van het vuur. Roer de mascarpone door de tomatenrisotto en schep het op in diepe borden. Garneer met verse basilicum, gemalen peper en lekkere olijfolie.
Trefwoord mascarpone, risotto, tomaat

Mijn oordeel: 7,9/10 – “Absoluut niet mijn beste risotto ooit maar het is en blijft risotto en dus was het lekker. Met bouillon is ‘ie net wat voller van smaak, maar met Italiaanse kruiden was wel leuk voor de verandering!”
Ik at dit op 16/3/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten