Roerbak met mie, spitskool en gekruide gehaktballetjes met pindasaus

4 mei 2018 | Aziatisch, Vlees

IMG_9763

Als ik ook maar een klein beetje trek heb in bami of rijst word ik de keuken al ingejaagd voor een lekker Aziatisch gerecht. Mijn huisgenoten vinden het namelijk geweldig en ik nahh ja, meestal niet zo. Dinsdag had ik ineens ZO’N zin in een bord mie met pindasaus en gebakken uitjes en dit was het resultaat. Nu kun je met zo’n shitload (haha) aan pindasaus zelfs een drol lekker laten smaken, maar dat even terzijde. Hier het recept voor een supersimpele roerbak met nét even een specialer vleesje erbij, namelijk gehaktballetjes die ik heb gekruid met komijnzaad, een rood pepertje en sojasaus.

Dit heb je nodig (2p):
300 gram rundergehakt
1 ei
1 eetlepel paneermeel
1 theelepel komijnzaad
half wit ui
sojasaus
halve rode peper
peper

pindasaus
gebakken uitjes
kroepoek
mie
spitskool

Dit moet je doen:
Begin met het snijden van de ingrediënten: een half wit uitje zo klein mogelijk gesnipperd, het rode pepertje ook zo klein als maar lukt en de spitskool in grove stukjes. Ga dan verder met de gehaktballen. Doe het gehakt in een grote kom samen met het ei, paneermeel, komijnzaad, een paar scheutjes sojasaus en de stukjes ui en rode peper. Kneed alles goed door elkaar en maak er in je handpalmen ongeveer 10 gehaktballetjes van. Die bak je op laag vuur rondom bruin in een koekenpan met een klont boter. Op het fornuis zet je ook een grote pan met water die je aan de kook brengt. Daar kook je de nestjes mie in gaar. Op de verpakking stond 12 minuten maar tegen die tijd is het snot, dus vooral niet doen. In een wokpan (nog een pan, shit voor de afwasser) warm je wat zonnebloemolie op en daar wok je de spitskool een paar minuutjes in. Als de mie zacht is, spoel je het in een vergiet af met koud water en dat laat je even uitlekken. Wok het daarna nog twee minuutjes mee met de spitskool. Alles van het vuur en tijd voor het belangrijkste ingrediënten: pindasaus! Ik warmde die van mij volgens de verpakking op in de magnetron. Op je bord strooi je er nog wat gebakken uitjes overheen en aan de zijkant leg je wat kroepoek, als je die zak nog niet leeg hebt gegeten tijdens het koken.

Mijn oordeel: 7,8/10 – Dit was echt zo precies waar ik trek in had, vooral door die gehaktballetjes met pindasaus. De sojasaus proefde je er niet zo sterk in terug maar het komijnzaad wel, zo lekker. Ik heb hier echt van genoten!
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,6/10 – “Dit is mijn favoriete food. De balletjes waren er zo lekker bij en de kroepoek maakte het helemaal af. Misschien zou ik dit wel lekkerder vinden met bimi of taugé ofzo, in ieder geval iets anders dan spitskool. Dat vind ik net iets te overheersend.”
Ik at dit op 1/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten