Romige orzo met spinazie, feta en amandel

4 feb 2019 | Pasta, Rijst, Vegetarisch

IMG_3066

Ken je orzo? Ik dacht altijd dat het een hele spannende soort rijst was maar van de week ontdekte ik dat het pasta is. Die verdomd veel op rijst lijkt, dat wel, en ook wordt gebruikt als vervanger voor risotto. Ik maakte er een hele makkelijke maaltijd mee met spinazie, feta en stukjes amandel. Door de orzo eerst even te koken in kookroom werd het super romig. Aanrader!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje orzo*
400 g verse spinazie
feta
1 teentje knoflook
handje gezouten amandels**
grote scheut kookroom
scheutje olijfolie extra vierge
peper
zout

* ik kocht orzo van het merk De Cecco bij de AH (dan heet het riso)
** is het nou amandels of amandelen?

Dit moet je doen:

Begin met de spinazie want dat is best een beetje een pokkewerk. Snijd de hele zak, ja echt waar, in kleinere stukjes. Of je doet het niet, maar ik vind persoonlijk van die gigantische slieren spinazie nooit zo lekker eten. Met die kleine stukjes eet het écht veel lekkerder. Zet een wokpan op het vuur en fruit een geperst teentje knoflook aan in wat olie. Wok daarna alle spinazie een paar minuutjes mee.

Kook de orzo in ongeveer 8 tot 10 minuutjes in een pan met water én met kookroom. Gebruik niet teveel water want je gaat het zo nog afgieten en dat is zonde van de kookroom. Giet het af en zet het met een scheutje olijfolie extra vierge even aan de kant.

Als de spinazie een beetje is geslonken, schep je de orzo er doorheen. Roer ook wat verkruimelde feta door de pan en breng het geheel op smaak met peper en wat extra zout. Hak een handje amandels fijn en strooi dit samen met nog meer feta over de romige orzo. Eetsmakelijk!

Mijn oordeel: 7,7/10 – Ik vond het echt een hele prima, gezonde maaltijd die toch écht lekker romig is door de feta en kookroom. De amandel maakt ’t echt af!
Ik at dit op 30/01/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Lisa

  Ik had hier dus echt nog nóóit van gehoord, maar ik was vandaag op werk en een collega aan de andere kant van de “schutting” (kantoortuinlife) kwam terug van haar eetpauze. Degene naast haar vroeg wat ze had en ze zei orzo, en eerst geloofde ik niet wat ik hoorde, maar toen legde ze uit dat het een soort pasta was die heel erg op rijst leek en dus als risottorijstvervanger wordt gebruikt. En nu ben ik een beetje in de war, haha. Maar ik wil het wel een keer proberen!

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Hahahaha geloof me: het is echt heel lekker. Niet mega spannend, maar inderdaad een soort kruising van pasta en rijst en als je dat dus lekker (bijvoorbeeld zoals hier) klaarmaakt, is dat heel romig!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten