pasta_guacamole

Dit recept is echt fantastisch: gezond, crunchy, zout, licht maar toch heel romig… En het is pasta. Dan is het al gauw goed. Ik ben zelf niet eens zo’n fan van avocado en tóch vond ik dit heerlijk. Slacht jij wel regelmatig zo’n groene parel? Dan is deze pasta guacamole met courgetti en pistache sowieso wat voor jou!

Dit heb je nodig (2p):

linguine (niet te veel)
1 avocado
citroensap
knoflookpoeder
chiliflakes
2 el zure room
1 courgette
handje pistachenootjes
zout + peper

Dit moet je doen:

Begin met het maken van de guacamole. Voor dit recept maakte ik een hele simpele versie, maar je kunt natuurlijk ook nog uitpakken met fijngesneden tomaat ofzo. Halveer de avocado, steek de pit eruit en schep al het ‘vlees’ in een schaaltje. Voeg een kneepje citroensap toe, een snuf knoflookpoeder, zout, peper en chiliflakes. Prak alles door elkaar tot een gladde substantie. Roer er dan nog wat zure room doorheen.

Kook de linguine in ongeveer 8 minuten beetgaar in gezouten water. Tegelijk rooster je in een droge koekenpan een handje gepelde pistachenootjes. Houd die daarna even apart en verwarm dan een scheut olijfolie in de pan. Was de courgette en prop die dan met beleid door de spirelli. Dan draai je er dus mooie spaghettisliertjes van: courgetti! Die courgetti wok je een minuut of 2-3 in de warme olie. Giet de pasta af en schep het direct bij de courgetti in de pan. Voeg de romige avocadosaus toe en hussel alles goed door. Met een tang draai je mooie plukjes pasta guacamole op de borden. Top af met de geroosterde pistache. Eetsmakelijk!

 

Mijn oordeel: 8/10 – Ooooh heerlijk, die romige saus! Wel was bij mij de verhouding courgette en pasta een beetje scheef; ik had meer knapperige, frisse courgette dan die lekkere linguine. Desalniettemin ontzettend lekkere maaltijd! De volgende keer voeg ik misschien ook spinazie of tomaat toe, een beetje meer zoals dit recept! Lekkere kwaliteit ook, die foto, hahaha.
Ik at dit op 20/4/2020