IMG_5118

Bedenk even: hoe vaak maak je een pasta zonder kaas? Of eigenlijk: hoe weinig. Pasta heeft altijd dat beetje kaas nodig om ‘het lekker smeuïg en romig te maken maar dit keer kom je zonder het gele goud (haha) helemaal niks tekort. Deze pasta met garnalen is heel creamy door lekker veel sojaroom en pittig door chili. Zitten ook nog eens lekker veel tomaten in. Echt, wat wil je nog meer?

Dit heb je nodig (2p):

pasta (linguine)
4 tomaten
1 grote witte ui (of twee kleinere)
garnalen (in knoflook)
peterselie (veel, 1/4e plant)
1 tl chilipoeder
1 tl suiker
250 ml Alpro Soya Cuisine (of andere kookroom)
zout

Dit moet je doen:

Laat de garnalen ontdooien en dep ze daarna droog. Het beste laat je ze natuurlijk op een natuurlijke manier ontdooien (haha) maar ik vind dat altijd te lang duren en leg de emmer of zak met garnalen dan in een bak warm water. Je kunt ze ook direct afspoelen met lauw water maar als je dan gemarineerde garnalen gebruikt, raak je op die manier veel smaak kwijt. Dat is zonde.

Dep de garnalen daarna droog met een stuk keukenpapier. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de garnalen daar een paar minuten in aan, totdat ze wit en zelfs een klein beetje bruin kleuren. Let op: voeg nu ook een geperst teentje knoflook toe als je niet-gemarineerde garnalen gebruikt

Snijd de ui heel fijn, net als de tomaten en peterselie. Fruit de ui mee in de olie. Zodra die zacht zijn, voeg je ook de tomaten en peterselie toe. Breng het op smaak met chilipoeder en zout en laat dit dan een tijdje bakken en langzaam pruttelen. Ik denk voor ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de soja kookroom toe en laat dit nogmaals pruttelen voor 10-15 minuten. Ik voegde ook een theelepeltje suiker toe omdat ik het eigenlijk eerst iets te pittig had gemaakt. Daarna smaakte het tig keer lekkerder dus misschien vind jij dat ook wel met een beetje suiker. Probeer het!

In de tussentijd kook je de pasta gaar. Giet het af en roer het door de pittige, romige tomatensaus. Serveer de pasta met tomaat en garnalen in een diep bord en top af met peterselie.


Mijn oordeel: 8,1/10 – Verrassend lekker! Zeker dat pittige vond ik er heel goed bij passen terwijl ik daar normaal niet zo heel erg van hou.
Oordeel eetgenoot (Ilona): Ze vond het heel lekker! Garnalen + pasta is helemaal haar ding en zelfs zonder kaas is ‘ie goedgekeurd.
Ik at dit op 16/8/2019