salade honing mosterd

Eén van de eerste recepten op mijn website was die voor dé McWrap met crispy chicken. Nog altijd een goed idee, als je ’t mij vraagt. Dit keer stopte ik de ingrediënten niet in een wrap, maar sneed ik ze in kleine stukjes en husselde ik ze door elkaar met een lekker sausje. In de volksmond wordt dit ook wel een salade genoemd. Een culinair hoogstandje is het absoluut niet, deze salade met honing-mosterdsaus en vega kipschnitzel, maar het is sowieso wél waar je zin in hebt op zo’n warme dag als deze.

 

Dit heb je nodig (4p):

2 vega kipschnitzels
3 tomaten
1 komkommer
1 zak ijsbergsla
200 gram oude kaas (stuk of blokjes)
1 blik kikkererwten

2 tl grove (pittige) mosterd
2 tl milde mosterd
1 el honing
1 el mayonaise
1 tl azijn

 

Dit moet je doen:

Was de komkommer en tomaten en snijd ze in hele kleine blokjes. Snijd ook de kaas in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.

De kipschnitzels bak je krokant en een beetje bruin in wat olie. Snijd er daarna lange reepjes van. Maak ondertussen de honing-mosterdsaus door alle ingrediënten te mengen. Voeg de azijn naar smaak toe: je maakt de saus er friszuur en wat dunner mee.

Hussel alle groenten voor de salade en de honing-mosterdsaus door elkaar in een grote schaal. Leg de reepjes vega kipschnitzel bovenop. KLAAR!

 

⭐⭐⭐ – Ja, ik kan een salade van dit niveau moeilijk méér dan 3 sterren geven. Het is gewoon precies lekker en simpel genoeg. Makkelijke ingrediënten, toegankelijk sausje, prima voedzaam, beetje fout.
Ik at dit op 11/4/2022