Salade met honing-mosterdsaus en vega kipschnitzel (McWrap-style)

16 mei 2022 | Gezond, Salade, Snel, Vegetarisch

Eén van de eerste recepten op mijn website was die voor dé McWrap met crispy chicken. Nog altijd een goed idee, als je ’t mij vraagt. Dit keer stopte ik de ingrediënten niet in een wrap, maar sneed ik ze in kleine stukjes en husselde ik ze door elkaar met een lekker sausje. In de volksmond wordt dit ook wel een salade genoemd. Een culinair hoogstandje is het absoluut niet, deze salade met honing-mosterdsaus en vega kipschnitzel, maar het is sowieso wél waar je zin in hebt op zo’n warme dag als deze.

salade honing mosterd

Salade met honing-mosterdsaus en vega kipschnitzel (McWrap-style)

Dé McWrap crispy chicken maar dan vega en als salade. Deze salade met honing-mosterd is simpel te maken en lekker fris en zomers!
Totale tijd 15 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 2 vega kipschnitzels
 • 3 tomaten
 • 1 komkommer
 • 1 zak ijsbergsla
 • 200 gram oude kaas – Stuk of blokjes
 • 1 blik kikkererwten

Dressing

 • 2 tl grove pittige mosterd
 • 2 tl milde mosterd
 • 1 el honing
 • 1 el mayonaise
 • 1 tl azijn

Instructies
 

 • Was de komkommer en tomaten en snijd ze in hele kleine blokjes. Snijd ook de kaas in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
 • De kipschnitzels bak je krokant en een beetje bruin in wat olie. Snijd er daarna lange reepjes van.
 • Maak ondertussen de honing-mosterdsaus door alle ingrediënten te mengen. Voeg de azijn naar smaak toe: je maakt de saus er friszuur en wat dunner mee.
 • Hussel alle groenten voor de salade en de honing-mosterdsaus door elkaar in een grote schaal. Leg de reepjes vega kipschnitzel bovenop. KLAAR!
Trefwoord honing, kikkererwten, komkommer, mayonaise, mosterd, oude kaas, schnitzel, sla, tomaat

⭐⭐⭐ – Ja, ik kan een salade van dit niveau moeilijk méér dan 3 sterren geven. Het is gewoon precies lekker en simpel genoeg. Makkelijke ingrediënten, toegankelijk sausje, prima voedzaam, beetje fout. Ik maakte er ook een reel van!
Ik at dit op 11/4/2022

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten