salade met parelcouscous

Is het jullie opgevallen dat ik maar weinig saladerecepten op mijn website heb? Dat is omdat ik ’s avonds graag warm en vullend eet. Maar ik ben geen bouwvakker of stratenmaker dus een wat lichtere maaltijd op z’n tijd is geen verkeerd idee, haha. En eigenlijk kan je een salade zo licht of over de top maken als je zelf wil. Deze salade met parelcouscous was bijvoorbeeld echt alles behalve sober met lekker zoete dadels, zachte avocado, zoute nootjes en feta en lekker veel (gegrilde) groenten!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje parelcouscous
halve courgette
halve aubergine
2 handjes ijsbergsla
10 dadels
halve avocado
feta (70 gram?)
handje pistachenootjes

Dressing:
4 el yoghurt
1 el olijfolie extra vierge
peper + zout

 

Dit moet je doen:

Nou, het zal je niet verbazen maar deze salade is dus echt retesimpel. Begin met de aubergine en courgette. Snijd die in kleine blokjes en bak ze rondom aan in een koekenpan met wat olie. Breng op smaak met peper en zout. Dit kan trouwens wel even duren, een minuut of 10-15. Snijd ondertussen ook de avocado en dadels in stukjes en snijd de ijsbergsla fijn.

Kook de parelcouscous in een pan met ruim water en giet dit na ongeveer 8 minuten af. Roer er daarna een scheutje olijfolie extra vierge doorheen zodat het niet één klont parelcouscous wordt. Hak de pistachenootjes fijn. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.

Gooi alle gesneden en gebakken groenten bij elkaar en schep de parelcouscous er doorheen. Top af met dadels, pistache en verkruimelde feta. Giet de dressing over de frisse salade met parelcouscous.

 

⭐⭐⭐ – Een prima salade om mee te lunchen of om een zomerse dag mee af te sluiten. Lekker licht, voedzaam en toch net een tikkie spannender door de toevoeging van de zoete dadel. Die vond ik er echt supergoed bij! De dressing was op zichzelf heel erg lekker simpel en fris maar voeg ‘m wel pas toe zodra je de salade gaat eten: na een dag in de koelkast leek de dressing wel verdampt. Proefde er niks meer van.
Ik at dit op 14/2/2022