parelcouscous_salade

Is het zomer, wil ik stamppot. Is het herfst, heb ik zin in een salade. Thank god wonen we in Nederland en hoef ik mijn trek niet te limitteren tot dat wat hier en nu uit de grond komt. Is soms wel zo verstandig, maar ‘t hoeft niet. Dat waardeer ik zo erg. Goed, bovenstaande maaltijdsalade is ook weer niet zó exotisch. Deze salade met parelcouscous, garnalen en avocado kost ook nog eens vet weinig moeite en dat maakt ‘m nog lekkerder.

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje parelcouscous
1 avocado
200 gram garnalen (in knoflookmarinade)
1 komkommer
1 groene paprika
2 el sojasaus
1 el sesamzaadjes

Dit moet je doen:

Voor de verandering gebruikte ik vandaag garnalen uit de koeling in plaats van uit de diepvries. Die hoefde ik dus niet eerst te ontdooien en die waren dus ook niet zo zeiknat dat je ze in de pan eigenlijk kookt in plaats van bakt. Wel een stukje duurder, dat wel.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen er aan beide kanten in gaar. Dat duurt ongeveer 5 minuutjes. Zorg dat je gemarineerde garnalen gebruikt, of breng ze daarna zelf op smaak met knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak die ook nog een minuutje mee. Snijd ook de komkommer en avocado in kleine blokjes.

De parelcouscous kook je beetgaar in een pan met water. Giet het daarna af en roer er meteen alle groenten doorheen in een schaal. Gooi ook de garnalen en paprika erbij. Breng de salade met parelcouscous op smaak met een beetje sojasaus en gemalen peper. Top af met sesamzaadjes, that’s it!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Best wel gek dat je met alleen maar sojasaus zo’n smaakvolle salade kunt maken. Altijd fijn! Ben de laatste tijd ook weer helemaal van de parelcouscous, dat smaak warm èn koud ook zo lekker in heel veel gerechten.
Oordeel eetgenoot (Keylee): Keylee at deze salade zonder garnalen en zelfs zij vond het heel erg lekker.
Ik at dit op 16/10/19