Salade met parelcouscous, garnalen en avocado

23 okt 2019 | Aziatisch, Gezond, Pasta, Salade, Snel, Vis

Is het zomer, wil ik stamppot. Is het herfst, heb ik zin in een salade. Thank god wonen we in Nederland en hoef ik mijn trek niet te limitteren tot dat wat hier en nu uit de grond komt. Is soms wel zo verstandig, maar ‘t hoeft niet. Dat waardeer ik zo erg. Goed, bovenstaande maaltijdsalade is ook weer niet zó exotisch. Deze salade met parelcouscous, garnalen en avocado kost ook nog eens vet weinig moeite en dat maakt ‘m nog lekkerder.

parelcouscoussalade

Salade met parelcouscous, garnalen en avocado

Deze salade met parelcouscous, garnalen en avocado kost ook vet weinig moeite en dat maakt ‘m nog lekkerder. En ook geschikt buiten de zomer!
Totale tijd 15 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 kopje parelcouscous
 • 1 avocado
 • 200 gram garnalen – In knoflookmarinade.
 • 1 komkommer
 • 1 groene paprika
 • 2 el sojasaus
 • 1 el sesamzaadjes

Instructies
 

 • Voor de verandering gebruikte ik vandaag garnalen uit de koeling in plaats van uit de diepvries. Die hoefde ik dus niet eerst te ontdooien en die waren dus ook niet zo zeiknat dat je ze in de pan eigenlijk kookt in plaats van bakt. Wel een stukje duurder, dat wel.
  Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen er aan beide kanten in gaar. Dat duurt ongeveer 5 minuutjes. Zorg dat je gemarineerde garnalen gebruikt, of breng ze daarna zelf op smaak met knoflook.
 • Snijd de paprika in kleine blokjes en bak die ook nog een minuutje mee. Snijd ook de komkommer en avocado in kleine blokjes.
 • De parelcouscous kook je beetgaar in een pan met water. Giet het daarna af en roer er meteen alle groenten doorheen in een schaal. Gooi ook de garnalen en paprika erbij.
 • Breng de salade met parelcouscous op smaak met een beetje sojasaus en gemalen peper. Top af met sesamzaadjes, that’s it!
Trefwoord avocado, garnalen, komkommer, parelcouscous

Mijn oordeel: 7,8/10 – Best wel gek dat je met alleen maar sojasaus zo’n smaakvolle salade kunt maken. Altijd fijn! Ben de laatste tijd ook weer helemaal van de parelcouscous, dat smaak warm èn koud ook zo lekker in heel veel gerechten.
Oordeel eetgenoot (Keylee): Keylee at deze salade zonder garnalen en zelfs zij vond het heel erg lekker.
Ik at dit op 16/10/19

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Oooh dit lijkt me echt vet lekker! Ik houd echt niet couscous maar de smaak en structuur van parelcouscous vind ik wel gewoon prima en ik houd wel van dit soort Aziatische gerechtjes. Sowieso ook van die garnalen in knoflookmarinade – alleen veel te duur om als borrelhapje te kopen als student, dus toen ik ze zondag op tafel zag staan bij mijn schoonouders was ik gelijk gelukkig haha.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Hahaha jaaa die borrelhapjes, holy shit wat duur inderdaad. Maar wel mega lekker, af en toe mag dat.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten