IMG_3729

Joran was een beetje huiverig: “wát ga je doen met mijn broodje shoarma?”. Gaan we eindelijk een keer shoarma eten, moet het weer ‘anders’. Maar na een paar happen was hij minstens zo enthousiast als ik: ik had er een friszure wortelsalade bij gemaakt en dat was echt een perfecte tegenhanger van het kruidige vlees! Lekker makkelijke maaltijd voor in het weekend! Voelt nog een beetje voedzaam ook, top!

Dit heb je nodig (2p):

500 gram shoarmavlees (ja echt veel)
4-6 pitabroodjes
knoflooksaus
3 wortels
100 ml azijn
100 ml water
eetlepel suiker
zout
peper

Dit moet je doen:

We weten allemaal hoe je shoarma moet maken dus ik ga je vooral eerst vertellen over de friszure wortelsalade die we erbij gaan maken. Het beste gebruik je hiervoor een spirelli (zo’n apparaat waarmee je sliertjes van groenten kunt maken) maar anders zou ik een zak julienne wortel kopen, dat is ook prima. Haal de wortels door de spirelli en bewaar de sliertjes in een grote kom. In een pannetje verhit je water, azijn, suiker en een snufje peper en zout totdat de suiker is gesmolten. Dat duurt letterlijk een halve minuut. Giet het mengsel daarna over de wortel en zet het even aan de kant. Terwijl het afkoelt, roer je het af en toe door zodat alle sliertjes gezuurd worden.

Bak de shoarma in een grote pan aan en verwarm de pitabroodjes in de oven. Vul de broodjes met knoflooksaus – wortel (uitgelekt) – shoarmavlees – wortel – knoflooksaus. Koriander of iets anders groens voor de garnering

Mijn oordeel: 8,3/10
Oordeel eetgenoot (Joran): hij vond het serieus héél erg lekker. Wilde eerst maar een klein plukje van die wortelsalade en heeft later toch de hele bak er weer bij gepakt, was echt lekker bij het vlees en de knoflooksaus!
Ik at dit op 31/3/2019