Shoarma in pita met friszure wortelsalade

6 apr 2019 | Brood en wraps, Snel, Vlees

Joran was een beetje huiverig: “wát ga je doen met mijn broodje shoarma?”. Gaan we eindelijk een keer shoarma eten, moet het weer ‘anders’. Maar na een paar happen was hij minstens zo enthousiast als ik: ik had er een friszure wortelsalade bij gemaakt en dat was echt een perfecte tegenhanger van het kruidige vlees! Lekker makkelijke maaltijd voor in het weekend! Voelt nog een beetje voedzaam ook, top!

shoarma in pita

Shoarma in pita met friszure wortelsalade

Ik had er een friszure wortelsalade bij gemaakt en dat was een perfecte tegenhanger van de kruidige shoarma in pita.
Totale tijd 15 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 500 gram shoarmavlees – Ja, echt veel.
 • 4-6 pitabroodjes
 • knoflooksaus
 • 3 wortels
 • 100 ml azijn
 • 100 ml water
 • 1 el suiker
 • zout
 • peper

Instructies
 

 • We weten allemaal hoe je shoarma moet maken dus ik ga je vooral eerst vertellen over de friszure wortelsalade die we erbij gaan maken. Het beste gebruik je hiervoor een spirelli (zo’n apparaat waarmee je sliertjes van groenten kunt maken) maar anders zou ik een zak julienne wortel kopen, dat is ook prima.
  Haal de wortels door de spirelli en bewaar de sliertjes in een grote kom.
 • In een pannetje verhit je water, azijn, suiker en een snufje peper en zout totdat de suiker is gesmolten. Dat duurt letterlijk een halve minuut. Giet het mengsel daarna over de wortel en zet het even aan de kant. Terwijl het afkoelt, roer je het af en toe door zodat alle sliertjes gezuurd worden.
 • Bak de shoarma in een grote pan aan en verwarm de pitabroodjes in de oven.
 • Vul de broodjes met knoflooksaus – wortel (uitgelekt) – shoarmavlees – wortel – knoflooksaus. Koriander of iets anders groens voor de garnering 😉
Trefwoord knoflooksaus, pita, shoarma, wortel

Mijn oordeel: 8,3/10
Oordeel eetgenoot (Joran): hij vond het serieus héél erg lekker. Wilde eerst maar een klein plukje van die wortelsalade en heeft later toch de hele bak er weer bij gepakt, was echt lekker bij het vlees en de knoflooksaus!
Ik at dit op 31/3/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten