Simpele bietjessalade met mayo en augurk

27 mei 2019 | Hollands, Salade, Snel, Vegetarisch

Big news! Ik vond zaterdag een zonnestraaltje! Ik had nog een paar bieten liggen die ik voor de gelegenheid omtoverde tot een zomerse salade met mayonaise, augurk en zilveruitjes. Hele klassieke salade dus, lekker makkelijk! Tijdens het koken wist ik ff niet wat me overkwam, het waren GELE bieten! Dat vind ik voor deze salade eigenlijk nóg mooier! Hieronder vind je het simpele recept + vertel ik je meer over deze hilarische bierviltjes.

bietjessalade

Simpele bietjessalade met mayo en augurk

Dit is een simpele bietjessalade met mayonaise, augurk en zilveruitjes. Hele klassieke salade dus, lekker makkelijk en zomers!
Totale tijd 10 minuten
Keuken Hollands
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 5 gele bietjes
 • 2 augurken
 • zilveruitjes
 • 0,5 rode ui
 • 1-2 el mayonaise
 • citroensap
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Ga ik dit echt uitleggen? Ja ik ga ‘t doen. Oké: voorgekookte bietjes kun je meteen in stukjes snijden. Als je voor verse bieten gaat (doet no one ever) moet je ze eerst een minuut of 20-30 koken. Daarna pellen en in stukjes snijden. Zoals je ziet gebruikte ik dus een keer gele bieten omdat ik die laatst gratis meekreeg na een festival over voedselverspilling. Leuk!
 • Snijd de augurken en (halve) rode ui in blokjes.
 • De dressing maak je door de mayonaise te verdunnen met een kneepje citroensap en je brengt ‘m op smaak met peper en zout. Meestal maak je deze klassieke dressing met nog een klein beetje mosterd maar dat had ik niet in huis. Meng alles door elkaar in een schaal en eetse!
Trefwoord augurk, bietjes, mayonaise, zilveruitjes

Oh, trouwens

Hóe geweldig leuk zijn deze bierviltjes?! Een tijdje geleden werd ik benaderd door Studentendrukwerk met de vraag of ik iets bij hen wilde laten drukken in ruil voor wat linkjes hier. In eerste instantie wilde ik mijn scriptie laten drukken (ik heb mijn bachelor én masterscriptie nooit hoeven afdrukken en is toch wel gaaf om te hebben) maar toen zag ik dat ik ook bierviltjes kon ontwerpen. Ik lach mezelf helemaal rot om mijn eigen dubbelzinnige grap op de viltjes, hahaha.

Mijn oordeel: 7,5/10 – Ja what’s not to like? Prima salade, lekker makkelijk.
Oordeel eetgenoot (Ilona): Ze was zich er niet van bewust dat ze bietjes zat te eten. Het interesseerde haar ook niet, ze had gewoon honger.
Ik at dit op 25/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten