Simpele gevulde pasta met spinaziesaus met kruidenkaas

26 jan 2019 | Pasta, Vegetarisch

IMG_2981

Weekend! Damn, wat heb ik een drukke week achter de rug. ‘s Avonds at ik alleen maar rare, snelle combi’s maar dit recept was wel echt een succes. Het is gevulde pasta met een zelfgemaakte, simpele spinaziesaus met kruidenkaas. De avond voordat ik dit plaatje maakte, probeerde ik het ook al maar dat werd een soort spinaziesoep. De smaak was ook niet je van het. Maar ik zag potentie en probeerde het nog eens, mét succes. Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):

1 pak gevulde pasta (die van mij was met paddenstoelen*)
spinazie (fijngehakt, uit de diepvries, ongeveer 500 gram)
scheutje kookroom
2 eetlepels kruidenkaas
Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
1 witte ui
olijfolie extra vierge

* Jawel jawel, dat zie je goed: paddenstoelen! Ik maak nooit iets met paddenstoelen omdat ik zo’n kleuter ben die dat niet lekker vindt, maar dit keer stond ik voor het schap en dacht ik ‘nah, dit lijkt me eigenlijk wel gewoon de beste combi’ dus zo geschiedde.

Dit moet je doen:

Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Fruit het beiden aan in een flinke scheut olijfolie. Gooi daarna de spinazie erbij. Zoals ik in het ingrediëntenlijstje al zei: ga voor die fijngehakte spinazie, ingevroren in blokjes. Die laat je onder af en toe roeren langzaam smelten in de pan en daarna een paar minuten meekoken. Gooi de spinazie daarna in een zeef en laat het goed uitlekken. Er zit echt ontzettend veel vocht in. Nog veel meer dan je denkt. De avond voordat ik deze maaltijd maakte, probeerde ik het al een keer en het resultaat kun je zien onderaan het recept.

Waar waren we gebleven? Bij het uitlekken. Ik heb met de bolle kant van een grote lepel het vocht uit de spinazie gedrukt en daarna met mijn handen nog zoveel mogelijk eruit proberen te knijpen. Daarna gooi je de spinazie weer terug in de pan. Met een scheut kookroom en een grote eetlepel kruidenkaas laat je het nog een paar minuten pruttelen.

Kook ondertussen de gevulde pasta in een paar minuten gaar. Giet het af en roer er een scheut olijfolie extra vierge (die lekkere olijfolie dus) doorheen. Serveer de gevulde pasta bovenop de spinaziesaus en top af met lekker veel geraspte kaas en een extra toef kruidenkaas.

De spinaziesoep…

IMG_2956

 

Mijn oordeel: 7,9/10 – Niet te zuinig doen met de olijfolie extra vierge en kruidenkaas en dan is dit echt heel lekker! Ik vond de gevulde pasta ook echt top, ondanks de paddenstoelen! Ik wil het ook gewoon heel graag lekker vinden, met champignons en andere paddenstoelen kun je zoveel!
Ik at dit op 18/01/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten