orzo met tomaat

Goed nieuws: als je honger hebt en binnen 10 minuten wil eten, dan gaat dat gewoon gebeuren. Waggel van je bureau naar de koelkast, trek er wat verdwaalde ingrediënten uit en maak supernel deze orzo met tomaat, feta en Kalamata olijven. Vega, voedzaam, vet simpel. Verrukkelijk.

Dit heb je nodig (2p):

kopje orzo
4 tomaten
feta
Kalamata olijven
handje verse basilicum
handje verse peterselie
1 tl Italiaanse kruiden
olijfolie extra vierge
peper + zout

 

Dit moet je doen:

Kook de orzo in ongeveer 5-8 minuten beetgaar. In de tussentijd ga je snel aan de slag met de rest. Was de tomaten, snijd er blokjes van en bak die een paar minuten aan in een hete pan met olie. Plunder je kruidenplantjes in de vensterbank en snijd die heel fijn. Zoals je aan de ingrediëntenlijst kunt zien, ging ik voor peterselie en basilicum. Heb je nog oregano, tijm of salie (of iets in die trant) staan, dan kun je dat ook toevoegen! Bak dat even mee en breng het op smaak met peper, zout en eventueel nog Italiaanse kruiden uit een potje.

Giet de orzo af door een vergiet en roer het door het tomatenprutje. Schep het direct in diepe borden en top het af met verkruimelde feta, verse Kalamata olijven en een scheut olijfolie extra vierge. Zie je? Echt makkelijk.

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Geen sprankelende maaltijd, maar daar was je inspanning ook niet naar. De combinatie van alles is gewoon goed. Orzo met tomaat is een makkelijke combi die altijd raak is. Lekker en prima.
Ik at dit op 13/5/2020