Simpele salade van botersla, tuinbonen, citroen en kaas

11 jul 2022 | Gezond, Salade, Snel, Vegetarisch

EASY DOES IT – dat is mijn motto meestal niet. Maar dit keer: oh yes. Eeuwen geleden zag ik een simpele salade voorbijkomen op Insta die me heel lekker leek, maar ik had er maar een paar ingrediënten van onthouden. Sla, citroen, kaas, olijfolie. Nou goed, doen we het daar wel mee. En deze belachelijk simpele salade is dus héérlijk! Heb ‘m de afgelopen warme weken al 4 keer gegeten als bijgerecht!

salade met botersla

Simpele salade van botersla, tuinbonen, citroen en kaas

Een simpele maar héérlijk frisse salade die ik in de zomer van '22 heel veel heb gegeten! Met sla, citroen, kaas en lekkere olijfolie.
Totale tijd 10 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • paar handjes botersla
 • 200 gram tuinbonen – Uit de diepvries
 • sap van een halve citroen
 • Grana Padano of Parmezaanse kaas – Poeder of heel fijn geraspt
 • gemalen peper
 • zeezout
 • flinke flinke scheut olijfolie extra vierge

Instructies
 

 • Was de botersla en snijd in stukjes. Of – als je een zak sla hebt gekocht – deponeer de sla gewoon direct in een ruime schaal. 
 •  Kook de tuinbonen een paar minuten, spoel af met koud water en voeg toe aan de sla. 
 • Pers de citroen en giet het sap over de salade. Voeg ook een flinke scheut van een lekkere olijfolie, een snuf zeezout, gemalen peper en een niet te zuinige hoeveelheid van de fijngeraspte kaas toe. 
 • Hussel door en serveer meteen.
Trefwoord botersla, citroen, parmezaanse kaas, tuinbonen

⭐️⭐️⭐️ en een half – Ik plaatste dit recept op Insta. Klik hier om meteen naar het recept te gaan en ‘m daar op te slaan. 

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten