Snelle Ajam Smoor met snijbonen, prei en pinda

9 sep 2020 | Aziatisch, Gezond, Rijst, Snel, Vlees

Ik zal de laatste zijn die zegt dat uit pakjes koken slecht is. Magnetron knakworsten drie keer per week? Oké. Maar zeker kruidenpasta’s en sausjes: is toch ook gewoon hartstikke chill? Ik ging weer eens voor een gouwe ouwe kant en klare boemboe, voor Ajam Smoor. Met kip dus, en ik gooide er ook snijbonen, prei en zoute pinda’s bij. Lekkerrrr!

snelle ajam smoor

Snelle Ajam Smoor met snijbonen, prei en pinda

Ik ging weer eens voor een gouwe ouwe boemboe voor ajam smoor. Met kip dus, en ik gooide er nog meer lekker bij. Prima gezonde maaltijd.
Totale tijd 30 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 pakje Ajam Smoor boemboe – Ik had van Conimex.
 • 250 gram kippendij
 • 1 prei
 • 200 gram snijbonen
 • handje gezouten pinda’s
 • 1 klein kopje zilvervliesrijst
 • wokolie

Instructies
 

 • Verwarm een scheut wokolie in een koekenpan. Snijd ondertussen de kippendijen in stukjes, niet te groot en niet te klein.
  Waarom gebruik ik kippendij en niet gewoon kipfilet? Omdat kippendij malser is. Vetter, maar zachter. En duurder, maar lekkerder. Ik ga daarom eigenlijk bijna altijd voor kippendij, maar dat mag je helemaal zelf weten.
 • Bak de kip een paar minuten aan in de olie. Ondertussen snijd je de prei in ringen en van de snijbonen snijd je de harde punten af. Verzamel de bonen en ringen in een vergiet en was het goed af. Niet normaal wat een zand er in een prei zit #verwendnest. Laat het uitlekken.
 • Nadat de kip ongeveer 5 minuten is gebakken, voeg je de boemboe toe. Op de verpakking staat ook dat je water toe moet voegen, dus doe dat ook. Roer het door, gooi de prei en snijbonen erbij en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen. Roer het regelmatig om.
 • De zilvervliesrijst kook je in ongeveer 8 minuten gaar, in een dubbele hoeveelheid water. Hak de gezouten pinda’s fijn. Dien alles samen op, afgetopt met de lekker zoute, knapperige pinda’s.
Trefwoord kip, prei, rijst, snijbonen

Mijn oordeel: 7,8/10 – Verwacht geen spektakel want met prei en zilvervliesrijst fleurde een gerecht nog nooit op. Maar ik had zin in een fatsoenlijke, smakelijke, gezonde maaltijd en daar was dit perfect voor. De zoute pinda’s mag je trouwens absoluut niet overslaan: die geven het een lekkere bite en dat zoute is ook wel welkom. 
Ik at dit op 7-9-2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

 1. Stella

  Ik gebruik eigenlijknooit pakjes en zakjes en begrijp wel waarom veel mensen hard roepen dat ze alles zonder doen! Ik zou zelf nooit een pakje met mix voor boerenomelet kopen, Kan me niet voorstellen wat daar dan in zit??!! Idem met mixen voor macaroni etc, maar boemboes… ik vind ze fantastisch!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten