snelle ajam smoor

Ik zal de laatste zijn die zegt dat uit pakjes koken slecht is. Magnetron knakworsten drie keer per week? Oké. Maar zeker kruidenpasta’s en sausjes: is toch ook gewoon hartstikke chill? Ik ging weer eens voor een gouwe ouwe kant en klare boemboe, voor Ajam Smoor. Met kip dus, en ik gooide er ook snijbonen, prei en zoute pinda’s bij. Lekkerrrr!

Dit heb je nodig (2p):

1 pakje Ajam Smoor boemboe (ik had van Conimex)
250 gram kippendij
1 prei
200 gram snijbonen
handje gezouten pinda’s
1 klein kopje zilvervliesrijst
wokolie

 

Dit moet je doen:

Verwarm een scheut wokolie in een koekenpan. Snijd ondertussen de kippendijen in stukjes, niet te groot en niet te klein. Waarom gebruik ik kippendij en niet gewoon kipfilet? Omdat kippendij malser is. Vetter, maar zachter. En duurder, maar lekkerder. Ik ga daarom eigenlijk bijna altijd voor kippendij, maar dat mag je helemaal zelf weten. Bak de kip een paar minuten aan in de olie. Ondertussen snijd je de prei in ringen en van de snijbonen snijd je de harde punten af. Verzamel de bonen en ringen in een vergiet en was het goed af. Niet normaal wat een zand er in een prei zit #verwendnest. Laat het uitlekken.

Nadat de kip ongeveer vijf minuten is gebakken, voeg je de boemboe toe. Op de verpakking staat ook dat je water toe moet voegen, dus doe dat ook. Roer het door, gooi de prei en snijbonen erbij en laat dit ongeveer een kwartier pruttelen. Roer het regelmatig om. De zilvervliesrijst kook je in ongeveer acht minuten gaar, in een dubbele hoeveelheid water. Hak de gezouten pinda’s fijn. Dien alles samen op, afgetopt met de lekker zoute, knapperige pinda’s.

 

Mijn oordeel: 7,8/10 – Verwacht geen spektakel want met prei en zilvervliesrijst fleurde een gerecht nog nooit op. Maar ik had zin in een fatsoenlijke, smakelijke, gezonde maaltijd en daar was dit perfect voor. De zoute pinda’s mag je trouwens absoluut niet overslaan: die geven het een lekkere bite en dat zoute is ook wel welkom. 
Ik at dit op 7-9-2020