snelle curry

Laat je niet misleiden door de knoertharde, dikke aubergine die je te grazen moet nemen voor deze maaltijd, want dit is gewoon een keurige curry. Snel klaar, veel groenten, gezellige nootjes on top. En de smaak was ook gewoon heel erg goed. Lekker romig. Kruidig. Nice.

 

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje witte rijst
1 witte ui
2 teentjes knoflook
1 kleine aubergine
1 blik tomatenblokjes
200 ml kokosmelk
1 tl kurkuma
1 tl koriander
1 tl curry madras
handje geroosterde/gezouten amandelen
peper
zout

 

Dit moet je doen:

Was de aubergine en snijd er blokjes van ongeveer 1 bij 1 (bij 1) cm van. Snipper het uitje en pers de teentjes knoflook. Pak er een stoofpan (of andere fijne pan) bij en verwarm daar een grote scheut wokolie in. Bak de aubergine voor ongeveer vijf minuten, zodat de stukken goed garen. Voeg dan de ui en knoflook toe en fruit dat ook mee. Gooi vervolgens de kruiden erbij: de kurkuma, koriander en curry madras. Die geeeeur die nu vrijkomt: heerlijk.

Goed, ook de tomatenblokjes en kokosmelk mogen er nu bij. Giet er een scheut water bij om het wat te verdunnen. Laat dit nu minimaal tien minuten zachtjes pruttelen en indikken. Langer kan zeker ook, maar zorg dan dat het niet te droog kookt. Breng de snelle curry op smaak met peper en zout.

In een steelpannetje rooster je de amandelen kort totdat ze een beetje bruiner kleuren. Of je nou al geroosterde amandelen had gekocht of niet: dan zijn ze nu in ieder geval ook warm. Haha. Kook de rijst gaar zoals je altijd doet. Hak de amandelen een beetje fijn.

Serveer de snelle curry in een diep bord en schep de rijst in het midden. Aftoppen met amandelen en – als je helemaal uit je dak wil gaan – met een beetje fijngesneden peterselie.

 

Mijn oordeel: 7,9/10 – De combi kokosmelk en tomatenblokjes is gewoon écht goed hè? Fris, romig, ik hou d’r wel van! De kruidige smaak vond ik ook heel geslaagd, mits je genoeg zout toevoegt. De nootjes bovenop gaven het echt de nodige bite, die kun je niet missen!
Ik at dit op 9/4/2021