Snelle pad thai met pinda’s, garnalen en frisse limoen

29 okt 2018 | Aziatisch, Vis

IMG_1993

Één van de meest succesvolle recepten op mijn blog is die van Thaise pad thai. Die maakte ik afgelopen zomer en mijn huisgenoot, die gewoonlijk rete kritisch is op mijn creaties, was toen heel enthousiast. Afgelopen week maakte ik het nog eens voor ons klaar, maar dan een makkelijkere versie met een pak van Conimex. Dat is geen spon ofzo, maar gewoon omdat je bést wel wat ingrediënten nodig hebt als je ‘m helemaal zelf wil maken en daar heb je gewoon niet altijd zin in of geld voor. Benieuwd of deze snelle pad thai net zo lekker werd?

Dit heb je nodig (2p):

1 pak wereldgerechten Pad Thai* (van Conimex)
100 gram garnalen
1 ei
bosui (3 stengels ongeveer)
taugé (250g)
1 limoen
(eventueel extra pinda’s)
(eventueel koriander)

* in dit pak zitten noedels, saus en een paar pinda’s, de rest moet je zelf nog kopen.

Dit moet je doen:

Zet een grote pan met water op en breng dit aan de kook. Als het water kookt, gooi je de rijstnoedels die in de doos zitten in het water. Dit kook je in ongeveer 6 minuten gaar. Conimex zegt 8 minuten maar ik doe zelf 5 of 6, het wordt al snel smurrie. Giet de noedels af, spoel het na met koud water en zet ze dan even apart.

Snijd ondertussen een paar stengels bosui in kleine ringetjes. Kluts een ei met een paar druppels water door elkaar en bak daar met wat olie een dunne omelet van. Leg die omelet dan ook even aan de kant en verwarm nieuwe olie in de pan. Bak hier nu de garnalen in, dat duurt ongeveer 3-4 minuten. Gooi daarna alle taugé en driekwart van de bosui erbij en wok dit goed door elkaar. Giet dan de saus (zit dus ook in de doos) erbij en wok dit nog een paar minuten. Verwarm tot slot de rijstnoedels nog 2 minuten mee door de groenten en de saus.

Rol de omelet strak op en snijd daar dunne rolletjes van. Serveer de pad thai met on top de rest van de bosui, een paar reepjes ei en pinda’s. Het zakje pinda’s van Conimex is om te janken, zo leeg. Per persoon krijg je ongeveer 4 pinda’s dus als je wil (en het in huis hebt) kun je nog wat uit je eigen collectie toevoegen. Verdeel wat verse koriander over de pad thai en serveer ‘t met een partje limoen. Die limoen is echt belangrijk vind ik, dat maakt het heel fris! Eventueel kun je ook nog stukjes rode peper toevoegen, de saus zelf is totaal niet pittig.

 

Mijn oordeel: 7,8/10 – Die zelfgemaakte saus was véél lekkerder maar je hebt er gewoon echt wel wat ingrediënten voor nodig. Het was wel heel lekker hoor, maar toch nét iets minder smaakvol. Ik vind tamarindepasta bijvoorbeeld heel lekker en dat smaakje kon ik in deze kant en klare versie niet zo duidelijk terugvinden. Conclusie: voor uit een pakje was het echt een topgerecht maar mocht je de állerlekkerste pad thai ooit willen maken, ga dan liever voor deze.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,3/10 – “Ik vond het lekker maar er zat net een apart smaakje aan. Ik kan het niet zo goed plaatsen. En er zat iets teveel taugé in. Maar verder was het voor een pakje wel heel lekker.”
Ik at dit op 26/10/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten