Snelle pasta met hele tomaten, zongedroogde tomaat en kappertjes

26 nov 2018 | Pasta, Vegetarisch

IMG_2311

Love happens when je er niet naar op zoek gaat hè? Zo ging het ook met deze lunch. Ik had gewoon honger, liep rond half een nog rond in badjas met een bungelende knot en fabriceerde bij toeval een vét lekkere maaltijd. Ik bakte een paar tomaten met wat kruiden en maakte wat andere restjes uit de koelkast op. De pasta die je hier ziet is fusilli lungo (ofzo) en die kocht ik toen ik laatst in Milaan was. Smaakt extra lekker.

Dit heb je nodig (2p):

pasta
zongedroogde tomaten
6 tomaten
kappertjes
rucola
oreganokruiden
knoflookpoeder
Parmezaanse kaas

Dit moet je doen:

Zet een grote pan met ruim water op met wat zout en verwarm een koekenpan met daarin olie. In de pan met water kook je de pasta in ongeveer 8 minuten gaar. Snijd de tomaten in partjes (ik sneed ze in achten) en bak deze aan in de olie. Ik had geen zin in gedoe met een knoflookpers dus ik bracht de tomaat op smaak met knoflookpoeder, peper, zout en gedroogde oregano. Dit laat je op laag vuur een paar minuten bakken. Op een gegeven moment valt de tomaat uit elkaar en dan wordt het een soort van grove tomatensaus. Dat is helemaal prima.

Snijd in de tussentijd wat zongedroogde tomaatjes in kleinere stukken en voeg die toe aan de tomaten. Als de pasta beetgaar is, giet je het af maar daarbij bewaar een een klein beetje van het kookvocht. Gooi de pasta met dat vocht bij de tomaten en roer dit goed door. Voeg ook een handje rucola toe. Dien de pasta op met geraspte Parmezaanse kaas en kappertjes. Ooooh men, zó simpel!

 

Mijn oordeel: 8/10 – Dit zijn van die ingrediënten die ik altijd wel in huis heb. En als ik geen hele tomaten heb, dan wel die in blik. Daarom krijgt deze simpele maaltijd zo’n hoge score. Maar het was ook wel echt mega lekker!
Ik at dit op 21/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten