IMG_4540

Heyyy zijn er onder jullie al vakantievierders? Ik ben bijna vrij! Dit is mijn laatste week stage (maar daarover later meer ) en daarna ben ik een paar weken vrij om ultiem te chillen en weer lekker uitgebreid te koken. Tot die tijd: snelle maaltijden zoals deze vegetarische kip kerrie. Superlekker met heel veel groente, blokjes ananas en cashewnootjes.

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje zilvervliesrijst
1 Chinese kool (dat hele ding ja)
200 ml kokosmelk
1 teentje knoflook
blikje ananasblokjes
vegetarische kipstukjes
1 el kerrie
handje cashewnoten
verse koriander
peper + zout

Dit moet je doen:

Snijd de Chinese kool helemaal in stukjes. Ja echt: helemaal. Dat is uiteindelijk iets van 700-800 gram maar teveel groente is geen ding en uiteindelijk slinkt het best wel veel . Verwarm in een brede wokpan een scheut olie en fruit daar een geperst teentje knoflook in aan. Gooi dan de kool erbij en blijf het doorscheppen zodat alles wordt gewokt. Giet de kokosmelk erbij en breng alles op smaak met kerrie, peper en best veel zout. Eventueel nog een beetje chili maar dat ben ik zelf ook vergeten. Is vast lekker.

In een aparte pan rooster je de cashewnootjes en die houd je dan even apart. Bak de vegetarische kipstukjes in een beetje olie en gooi de stukjes daarna door de kip kerrie. Roer het goed door en laat dit 10 minuutjes zacht pruttelen. Roer op het laatst ook de ananasblokjes (zonder siroop) door de kerrie. Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid water. Serveer de vega kip kerrie met bovenop een schep rijst, verse koriander en de cashewnootjes.

Mijn oordeel: 7,8/10 – Nice! Echt een lekker makkelijke kip kerrie. Ik heb wel redelijk wat zout toegevoegd omdat het anders wel een beetje flauw was. Iets van chilipoeder zou ik de volgende keer wel toevoegen!
Ik at dit op 1/7/2019