Spaanse bonenstoof met chorizo en stokbrood

31 jan 2019 | Mijn favorieten, Spaans, Vlees

IMG_3049

Het gebeurt niet vaak maar ik had me laatst een partij trek in bonen. Ik moest en zou iets maken met zo’n pot zompige witte bonen in tomatensaus en ik had nooit kunnen bedenken dat het zó goed uit zou pakken. Samen met chorizo en wat kruiden werd het echt een heerlijke, extreem makkelijke en een klein beetje pittige Spaanse bonenstoof. Dit vind je sowieso lekker! P.s. je darmen zullen je haten xoxo

Dit heb je nodig (2p):

2 witte uien
1 teentje knoflook
1 pot witte bonen in tomatensaus (grote pot, 600-700g)
2 rode paprika’s
klein blikje kidneybonen
chorizo
1 kleine eetlepel gerookte paprikapoeder
chilipoeder of chiliflakes
1 glas water
stokbrood meergranen
verse peterselie

Dit moet je doen:

Ik zei makkelijk maar ik bedoel ook echt MAKKELIJK. Je hoeft in principe alleen alles bij elkaar te gooien en ‘t dan rustig te laten stoven.

Snipper de uien en pers het teentje knoflook. Pak er een grote pan bij en fruit de ui en knoflook aan in een grote scheut olie. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en gooi ook die erbij. Gooi er een kleine eetlepel gerookte paprikapoeder bij. Ik heb eigenlijk altijd pittig paprikapoeder gebruikt maar die was op en nu kocht ik een keertje de gerookte versie. En die is lékker! Wist echt niet dat dat zo’n verschil maakte, haha. Voeg daar dus lekker veel van toe en eventueel nog wat chilipoeder of chiliflakes om het wat pittiger te maken. Bak het even mee en gooi daarna de kidneybonen, witte bonen in tomatensaus én een klein glas water bij de groenten.

Snijd de chorizo in blokjes en gooi ook die bij de stoof. Roer het goed door en laat dit minstens een kwartiertje pruttelen, zo dikt de bonenstoof weer een beetje in maar het mag ook een beetje nattig blijven. Bak in de tussentijd een stokbroodje af in de oven en snijd die in plakjes.

Serveer de Spaanse bonenstoof met de stokbroodjes en met verse peterselie. En een glas water want het is echt een smaakbom, zo met die zoute chorizo en pittige chili.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Zo anders dan de meeste dingen die ik kook! Maar ik vond ‘t echt heel lekker, super smaakvol!
Oordeel eetgenoot (Joran): 8,5/10 – “Want het was lekker. En ik vind de ingrediënten die erin zitten lekker.”
Ik at dit op 29/01/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten