IMG_5392

Wat exotische kazen betreft ben ik echt een pussy. Schimmelkazen, blauwe toestanden, no thanks. De laatste tijd ben ik wel helemaal van de manchego. Die kaas heeft een hele lekkere maar niet te sterke smaak en past perfect op een Spaanse borrelplaat. Of in deze Spaanse ovenschotel met paprikasaus, aardappeltjes en aioli. Op deze meat free monday helemaal vegetarisch maar ik kan me zomaar voorstellen dat dit ook heel lekker is met wat plakjes serrano. Adios!

Dit heb je nodig (2p):

500 gram krieltjes
2 rode paprika’s
1 witte ui
1 teentje knoflook
300 ml passata (tomatensaus)
1 tl suiker
1 el gerookte paprikapoeder
manchego (50-70 gram)
2 el aioli
2 stengels bosui
peper + zout

Dit moet je doen:

Was de paprika’s en snijd er blokjes van. Snipper het witte uitje en snijd het teentje knoflook in een paar stukjes. Verzamel alles in de blender, voeg ongeveer 300 ml passata toe (meer of minder is ook prima) en mix er een gladde saus van. Voeg dan een theelepeltje suiker, gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe.

Giet de paprikasaus in een ovenschaal. Verdeel daar de krieltjes overheen en top dat af met een klein beetje olijfolie, gemalen peper en (zee)zout. Schuif dit voor ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven, op 180 graden. De Spaanse ovenschotel is klaar als de aardappeltjes mooi bruin zijn gekleurd. Althans: dat deel dat uit de saus steekt.

Was de stengels bosui en snijd er ringetjes van. De manchego snijd je, met de vorm van het stuk mee, in puntjes. Verdeel dit over de ovenschotel en top af met lekker veel klodders aioli.

Mijn oordeel: 7,8/10 – Superlekker! Ik vind paprikasaus altijd goed en dit smaakte in combinatie met de aioli ook heel goed bij de aardappeltjes. De manchego was ook een goede keus, alleen ben ik daar wel meer fan van als het gewoon hard is en niet gesmolten zoals hier.
Oordeel eetgenoot (Keylee): 7,5/10
Dit at ik op 3/9/2019