Spaanse ovenschotel met paprikasaus, manchego en aioli

16 sep 2019 | Gezond, Spaans, Vegetarisch

Wat exotische kazen betreft ben ik echt een pussy. Schimmelkazen, blauwe toestanden, no thanks. De laatste tijd ben ik wel helemaal van de manchego. Die kaas heeft een hele lekkere maar niet te sterke smaak en past perfect op een Spaanse borrelplaat. Of in deze Spaanse ovenschotel met paprikasaus, aardappeltjes en aioli. Op deze meat free monday helemaal vegetarisch maar ik kan me zomaar voorstellen dat dit ook heel lekker is met wat plakjes serrano. Adios!

spaanse ovenschotel

Spaanse ovenschotel met paprikasaus, manchego en aioli

Een makkelijke Spaanse ovenschotel vol smaak! Met aardappeltjes, paprikasaus, zwoele manchego en een dikke klodder aioli.
Totale tijd 45 minuten
Keuken Spaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 500 gram krieltjes
 • 2 rode paprika’s
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 300 ml passata
 • 1 tl suiker
 • 1 el gerookte paprikapoeder

Toppings

 • 50-70 gram manchego
 • 2 el aioli
 • 2 stengels bosui
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Was de paprika’s en snijd er blokjes van. Snipper het witte uitje en snijd het teentje knoflook in een paar stukjes. Verzamel alles in de blender, voeg ongeveer 300 ml passata toe (meer of minder is ook prima) en mix er een gladde saus van. Voeg dan een theelepeltje suiker, gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe.
 • Giet de paprikasaus in een ovenschaal. Verdeel daar de krieltjes overheen en top dat af met een klein beetje olijfolie, gemalen peper en (zee)zout.
 • Schuif dit voor ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven, op 180 graden. De Spaanse ovenschotel is klaar als de aardappeltjes mooi bruin zijn gekleurd. Althans: dat deel dat uit de saus steekt.
 • Was de stengels bosui en snijd er ringetjes van. De manchego snijd je, met de vorm van het stuk mee, in puntjes. Verdeel dit over de ovenschotel en top af met lekker veel klodders aioli.
Trefwoord aardappel, aioli, manchego, paprika, tomaat

Mijn oordeel: 7,8/10 – Superlekker! Ik vind paprikasaus altijd goed en dit smaakte in combinatie met de aioli ook heel goed bij de aardappeltjes. De manchego was ook een goede keus, alleen ben ik daar wel meer fan van als het gewoon hard is en niet gesmolten zoals hier.
Oordeel eetgenoot (Keylee): 7,5/10
Dit at ik op 3/9/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten