Spaghetti carbonara met serranoham, rucola en tomaat

29 dec 2017 | Italiaans, Pasta, Vlees

IMG-20171221-WA0028

Voor spaghetti carbonara moet je best wel veel kookgevoel hebben, zo ontdekte ik vorige week. De combinatie van serranoham, tomaatjes en rucola bij die romige homp pasta met parmezaanse kaas is perfect (motto: wat op een pizza kan, kan ook door je pasta) maar die carbonarasaus is vét moeilijk. Mijn eimengsel wilde niet stollen en omdat ik niet zo zat te wachten op salmonella for christmas, heb ik die hele pan maar weer aan de kook gebracht. Mocht jou dit wel lukken, dan is dit gerecht sowieso lekker.

Dit heb je nodig (voor 2p):
plakjes serranoham
een heel bakje cherrytomaatjes cherrytomaatjes
spaghetti (altijd minder dan je denkt)
twee handjes rucola
1 zo vers mogelijk ei
een half bekertje slagroom
parmezaanse kaas
teentje knoflook
ui

Dit moet je doen:
Kook de spaghetti volgens de verpakking, ongeveer 10 minuten. Terwijl dit staat te koken, snijd je de ui in kleine blokjes en de cherrytomaten in halfjes. De ui fruit je met geperste knoflook in een koekenpan met wat olijfolie. Gooi daar na een paar minuten de serranoham in stukken gescheurd bij, en daarna de tomaatjes. In een maatbeker roer je het ei, de slagroom en wat peper en zout door elkaar. Nu komt het deel waar het bij mij compleet misging: gooi de hete, uitgelekte spaghetti terug in de pan en schep hier het eimengsel doorheen. Volgens alle recepten op internet moet het nu dus lichtjes gaan stollen, maar die van mij deed dat niet. Waarschijnlijk had ik teveel mengsel gemaakt (ik heb de hoeveelheden hierboven al aangepast) omdat ik altijd liever teveel dan te weinig saus heb. Of het jou nou wel lukt of niet: gooi de parmezaanse kaas erbij, schep goed door elkaar en serveer dit op de rucola. Verdeel de gebakken ham, ui en tomaat over de borden en top af met nog wat kaas en een paar ongebakken stukjes rauwe ham.

 

Mijn oordeel: 6.8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 6.5/10 – “Romige pasta die altijd wel prima is. De saus had alleen nog iets te weinig smaak, geen idee waar het aan lag. Misschien kaas
(editor’s note: nee Ilona er zat al ziek veel kaas in). Ik hou van kaas. Al met al prima binnen te houden.”
Ik at dit op 21-12-17

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten