spaghetti met burrata

Spaghetti met burrata = amazing. Burrata met olijfolie = nog beter. Top het af met een crumble van walnoot, rozemarijn en hazelnoot, mik er wat erwten bij om er een volwaardige voedzame maaltijd van te maken en dan… Ehhh, ja. Echt geweldig was het niet. Ik vind hazelnoot eigenlijk niet te vreten, zo duf. Oftewel: gebruik andere nootjes, dan scoort deze simpele maaltijd sowieso goed!

Dit heb je nodig (2p):

spaghetti
erwten
1 bol burrata
handje walnoten
klein handje hazelnoten
0,5 tl rozemarijn
1 tl citroensap
olijfolie extra vierge
zeezout + peper

Dit moet je doen:

Het zal je niet verbazen: deze maaltijd is zo makkelijk als wat. De enige inspanning die je hoeft te leveren, is het pletten van de nootjes voor de crumble. Verzamel de walnoten, hazelnoten en rozemarijn in een bakje en stamp het fijn met een vijzel of een stevige mok, zoiets. Voeg vervolgens een flinkje scheut olijfolie, wat citroensap en zeezout en peper toe. Prak dit tot een lekkere crumble.

Kook de spaghetti in ongeveer 8 minuten beetgaar. Heb je erwten uit de diepvries? Kook die dan in een paar minuten gaar. Giet het af en dien de pasta en groenten samen op. Halveer een bol burrata en leg op ieder bord een halfje van deze geweldig lekkere kaas. Top af met de noten crumble en eventueel nog wat extra olijfolie. Want dat is altijd goed.

 

Mijn oordeel: 7/10 – Waarom probeer ik toch steeds weer gerechten te maken met hazelnoot? Ik vind het zo’n ontiegelijk saaie noot. Zo muf en droog. Ik denk dat dit met pistache, bijvoorbeeld, heel lekker was geweest! Ik zou zeggen: probeer het uit!
Ik at dit op 30-06-2020