Spaghetti met peppadews, spinazie en amandel

21 apr 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_9489

Ik heb altijd een hekel gehad aan spaghetti want praktisch voedsel is ‘t niet. Maar fotogeniek is het wel en dat maakte dat ik toch eens níet voor penne ging. Ik zie het probleem nu niet meer: ik heb er geen vlekken aan overgehouden en dit smaakte vét goed! Ik maakte de spaghetti klaar met verse spinazie, peppadews (oooh ik vind die dingen zo lekker, dus waarom zou ik het niet een keer door m’n eten gooien?) en geroosterde amandel. Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):
potje peppadews (zoete pepertjes met roomkaas)
spaghetti
verse spinazie (400g)
(geroosterde en gezouten) amandelen
kookroom
wit ui
teentje knoflook

Dit moet je doen:
Twijfel eerst een kwartier over de hoeveelheid spaghetti en kook ‘t dan in een minuut of 7 gaar in een pan water. Ondertussen verwarm je in een wokpan wat olijfolie. Snijd een wit uitje klein, pers een teentje knoflook en fruit dat in de olie. Gooi hier handje voor handje de verse spinazie bij en laat uiteindelijk de hele zak in je pan slinken. Dat lijkt iedere keer weer onmogelijk maar uiteindelijk heb je alsnog een zielig hoopje spinazie. Als het aan dreigt de bakken, kun je er af en toe een scheut kookroom bij doen. Ondertussen hak je wat amandelen fijn. Als deze niet al geroosterd zijn, moet je dat zelf nog even doen! Ook halveer je de peppadews maar houd er een paar apart voor bovenop. Giet de spaghetti af en schep het dan door de verse spinazie, samen met nog een paar scheuten kookroom, peper, zout en de stukjes peppadews. Goed doorroeren (is lastig, ik weet het) en opdienen met de mooie peppadews bovenop én de stukjes amandel.

Mijn oordeel: 7,3/10 – Ik vond het héél lekker, hou dan ook echt van die peppadews. Volgende keer zou ik ‘m wel iets romiger maken met meer kookroom of zelfs een schep crème fraîche.
Oordeel eetgenoot (Milenka): 6,8/10 – “Ik vond ‘m een beetje flauw maar die amandelen maakten het wel echt beter. Die pepertjes zijn gewoon niet zo mijn smaak maar dat ligt dus niet aan het recept.”
Ik at dit op 15/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten