Spaghetti met zelfgemaakte tapenade met courgette en rauwe ham

Het gebeurt me niet vaak maar na het eten van bovenstaand pareltje, kroop ik meteen achter mijn laptop om het recept uit te werken. Dit was lékker joh! En zo makkelijk! Het is pasta tapenade (mijn variant op de pasta pesto waar ik op de een of andere manier nooit warm van word) met courgetti en rauwe ham. Ken je dat gevoel dat je een gerecht eet en dat alleen die hap met een olijf fantastisch lekker is? Zo smaakt élke hap van deze pasta.

spaghetti tapenade

Spaghetti met zelfgemaakte tapenade met courgette en rauwe ham

Pasta met tapenade met courgetti en coburger. Ken je dat je een gerecht eet en dat alleen die hap met een olijf lekker is? Zo smaakt élke hap.
Totale tijd 15 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • spaghetti
 • 1 courgette
 • rauwe ham – Ik koop meestal coburger, die is lekker en relatief goedkoop!
 • 1 bakje verse olijven
 • sap van een halve citroen
 • scheutje olijfolie extra vierge
 • scheutje water

Instructies
 

 • Yes! We gaan weer eens aan de slag met de spirelli! Heb je dat niet? Maak dan met een dunschiller plakken van de courgette en snijd ze met een mesje in dunne reepjes. Haal de hele courgette door de spirelli.
  Je kunt er natuurlijk ook gewoon blokjes van snijden, wel minder leuk.
 • Zet een pan met water op het vuur en kook de spaghetti hierin gaar. In de tussentijd maak je met je blender of staafmixer de tapenade. Gooi het bakje olijven inclusief (beetje) olie in de blender maar houd er een paar apart voor de garnering. Giet het sap van een halve citroen erbij, een scheutje olijfolie en een flinke scheut water. Blend alles door elkaar totdat het een fijngehakt geheel is, maar nog wel met een bite.
  Oja: als je hier écht geen zin in hebt, kun je ook kant en klare tapenade kopen.
 • Verwarm een scheutje olie in een wok- of koekenpan en wok de courgetti hier kort in. Giet de spaghetti af en roer het samen met de tapenade door de courgetti. Scheur een paar plakken rauwe ham in stukjes en roer ook die mee.
 • Serveer de spaghetti met de overgebleven olijven en genietse. Want oh man, dit is echt heerlijk!
Trefwoord coburger, courgette, olijven, spaghetti

Mijn oordeel: 8,5/10 – Ik vond het zo jammer dat mijn bord leeg was. Was bijna aan die van Joran begonnen maar die ga ik zo netjes in een bakje doen en naar hem brengen. Ik ga sowieso vaker zelf tapenade maken!
Ik at dit op 1/4/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Astrid

  Ik heb je gerecht gemaakt. Aller eerst complimenten voor je website, super makkelijk een receptje te zoeken op basis van een ingrediënt!
  Ik was vooraf al helemaal weg van dit gerecht toen ik de foto zag met omschrijving, want ik had alles uit je gerecht gewoon in huis. Mijn complimenten over hoe simpel en toch smakelijk. Leuk om zelf die tapenade te maken, niet veel werk. Ik had alleen per ongelukt alle olijven erdoor gedaan waardoor mij wat kleur ontbrak. Daardoor gedecoreerd met basilicum blaadjes en dat gaf qua smaak ook echt een toevoeging. De volgende keer zal ik alleen zwarte olijven proberen voor een diepere smaakbeleving.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Hé Astrid! Wat leuk om te lezen, bedankt! Fijn dat ’t je heeft gesmaakt, met zwarte olijven ga ik ook eens proberen! Dat moet wel lekker zijn 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten