IMG_3740

Het gebeurt me niet vaak maar na het eten van bovenstaand pareltje, kroop ik meteen achter mijn laptop om het recept uit te werken. Dit was lékker joh! En zo makkelijk! Het is pasta tapenade (mijn variant op de pasta pesto waar ik op de een of andere manier nooit warm van word) met courgetti en rauwe ham. Ken je dat gevoel dat je een gerecht eet en dat alleen die hap met een olijf fantastisch lekker is? Zo smaakt élke hap van deze pasta.

Dit heb je nodig (2p):

spaghetti
1 courgette
rauwe ham*
bakje verse olijven
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie extra vierge
scheutje water

* ik koop meestal coburger, die is lekker en relatief goedkoop!

Dit moet je doen:

Yes! We gaan weer eens aan de slag met de spirelli! Heb je dat niet? Maak dan met een dunschiller plakken van de courgette en snijd ze met een mesje in dunne reepjes. Je kunt er natuurlijk ook gewoon blokjes van snijden, wel minder leuk. Haal de hele courgette door de spirelli.

Zet een pan met water op het vuur en kook de spaghetti hierin gaar. In de tussentijd maak je met je blender of staafmixer de tapenade. Gooi het bakje olijven inclusief olie in de blender maar houd er een paar apart voor de garnering. Giet het sap van een halve citroen erbij, een scheutje olijfolie en een flinke scheut water. Blend alles door elkaar totdat het een fijngehakt geheel is, maar nog wel met een bite. Oja: als je hier écht geen zin in hebt, kun je ook kant en klare tapenade kopen.

Verwarm een scheutje olie in een wok- of koekenpan en wok de courgetti hier kort in. Giet de spaghetti af en roer het samen met de tapenade door de courgetti. Scheur een paar plakken rauwe ham in stukjes en roer ook die mee.

Serveer de spaghetti met de overgebleven olijven en genietse. Want oh man, dit is echt heerlijk!

Mijn oordeel: 8,5/10 – Ik vond het zo jammer dat mijn bord leeg was. Was bijna aan die van Joran begonnen maar die ga ik zo netjes in een bakje doen en naar hem brengen. Ik ga sowieso vaker zelf tapenade maken!
Ik at dit op 1/4/2019