Spaghetti met tomatensaus met veel groenten en chorizo

21 okt 2019 | Mijn favorieten, Pasta, Vlees

tomatensaus_groente

Ik heb een aantal back-up recepten voor in tijden van nood. Voor als de inspiratie me in de steek laat bijvoorbeeld, of voor wanneer ik ongezond veel trek heb in chorizo. Dat eerste gebeurt niet zo heel vaak maar die chorizo is echt een permanente craving. Met deze spaghetti met makkelijke tomatensaus (met veel groenten, dat dan weer wel!) en chorizo kom ik altijd aan mijn trekken. Zeker één van mijn favoriete pastarecepten! Ik geef ‘m je vandaag.

Dit heb je nodig (2p):

1 teentje knoflook
1 witte ui
2 paprika’s
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
2 el rode wijnazijn
handje verse basilicum
1 el Italiaanse kruiden
1 tl suiker
peper + zout

spaghetti (of bucatini, die zijn dikker en hol)
een halve chorizo
Parmezaanse kaas
kappertjes
scheutje olijfolie extra vierge

Dit moet je doen:

Zet een ruime pan op het vuur en verwarm er wat olijfolie in. Fruit hier het gesnipperde uitje in aan en voeg even later ook een geperste teentje knoflook toe. Bak dit aan samen met de Italiaanse kruiden en tomatenpuree. Snijd de paprika’s in hele kleine blokjes en snijd de basilicum fijn. Voeg alles toe en bak het voor ongeveer 3 minuten mee.

Voeg vervolgens de gepelde tomaten uit blik toe, een lepeltje suiker en wat rode wijnazijn. Roer alles door en laat dit zo’n 15-20 minuten pruttelen en inkoken. Snijd ondertussen ook de chorizo in kleine blokjes en laat die meekoken. Breng de saus tot slot op smaak met peper en zout.

De spaghetti of bucatini kook je in een pan met ruim water en een beetje zout al dente. Giet het af en roer een klein scheutje olijfolie extra vierge door de pasta. Dan kleeft het niet meer zo en het geeft de pasta een hele lekkere smaak. Toen ik net op kamers woonde probeerde ik dit te faken met gewone olijfolie (die waar je in bakt) omdat ik dacht dat ik mijn moeder dat altijd zag doen, maar nee, dan krijg je niet hetzelfde effect 😉 Dit moet je echt eens proberen!

Serveer de pasta met bovenop een paar scheppen van de makkelijke tomatensaus en top af met wat Parmezaanse kaas en frisse kappertjes.

Mijn oordeel: 8/10 – Spaghetti met tomatensaus is  a l t i j d  een goed plan. Die zoute chorizo bij de zoete tomaten, zachte kaas en zure kappertjes… heerlijk! Klik hier voor nog veel meer lekkere pastarecepten van mij!
Oordeel eetgenoot (Keylee): “Lekker. Ja ik vond het heel lekker, kan het me niet zo heel goed meer herinneren. Chorizo en pasta is altijd lekker dus kan niet missen.”
Ik at dit op 1/10/19

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten