Speciale nummers voor mij

8 feb 2015 | Leven

https://www.youtube.com/watch?v=I0ZLrdFd11g

Grote en opvallende momenten zoals een eerste date, een mooie vakantie of (iets minder vrolijk) een begrafenis blijven je voor altijd bij. En de muziek die daar dan wordt gedraaid, zit er voor altijd aan vast! Ik heb heel wat liedjes die me aan momenten doen denken en het leek me leuk om ze met jullie te delen. ALTIJD als ik een van deze liedjes hoor, komen de herinneringen weer op en dat vind ik echt iets heel moois!

O-Zone – Dragostea din tei
Lekker fout! Dit liedje staat echt helemaal symbool voor mijn jeugd, haha! Jarenlang is het mijn lievelingsliedje geweest en op iedere bonte avond en ieder afscheidsfeest in groep 8 ging ik helemaal los op noemanoemajee. En ja, ook als ik hem nu nog hoor tijdens het uitgaan hou ik me niet in!

Blof – Alles Is Liefde
Bij een van de eerste dates keken we de film Alles is Liefde (Liefde? Dat is deze vrouwenfilm met mij kijken!) en dit nummer bij de aftiteling doet me telkens weer aan die avond denken. Ik had de film daarvoor al tig keer gezien, maar al die keren zijn me niet zo bijgebleven.

Metallica – Nothing Else Matters
Bij dit nummer denk ik aan de crematie van mijn oom, al heel wat jaren geleden ondertussen. Mijn broertje speelt gitaar en doet vaak dit nummer. Ik weet dat heel het huis dan weer denkt aan die ene dag. Volgens mij is ook de rest van de familie vooral dit nummer heel erg bijgebleven, mooi toch?

The Black Eyed Peas – I Gotta Feeling
Ook deze is zo lang mijn lievelingsliedje geweest! Vriendinnen kijken meteen naar mij als dit nummer gedraaid wordt, want het is ook gewoon echt míjn nummer! Dit is een van de weinige oude liedjes die ik niet oversla als iTunes op shuffle staat!

Roel van Velzen – Rush Of Life
Weer een beetje een romantische. Bij een feest bij mijn dorp trad Roel van Velzen op en het was zo’n leuke avond! Dat hij dit liedje speelde, weet ik nog heel goed! Zodra ik dit nummer hoor weet ik weer precies wat ik droeg, hoe ik danste, waar ik stond in het publiek..

Dinand Woesthoff – Legendary Lane
Dit nummer geeft me heel veel energie en maakt me elke keer weer emotioneel. Ja, raar hè? Het is de theme song van de Olympische Spelen maar ik link hem heel erg aan de periode van de examens. Telkens vlak voordat ik weer een eindexamen moest maken, luisterde ik dit liedje voor wat motivatie en als soort warming up ofzo. Voor mijn gevoel staat dit liedje voor succes en het behalen van doelen en ik zag mezelf al helemaal op dit nummer mijn diploma in ontvangst nemen. Serieus, als ik met dit liedje door mijn oortjes door Utrecht fiets, springen echt de tranen in mijn ogen van geluk.

Europe – The Final Countdown
Dit was echt hét nummer van de diploma uitreiking. Tudududu Tudututu it’s the final countdown! Terwijl alle geslaagden van de grote trap in de aula liepen (met knikkende knieën terwijl ik mijn tranen wegslikte, uiteraard.) en alle ouders en vrienden toekeken, klonk dit nummer. Het was natuurlijk ook écht de final countdown! Het was zo’n mooi moment, ik was zó blij dat ik daar stond. De weken ervoor leek mijn diploma even heel ver weg, maar op die trap besefte ik dat ik het toch maar mooi had gehaald!

Weet je wat ik nou het vreemdste vind? Al deze nummers doen jullie waarschijnlijk helemaal niks, terwijl ik hier lekker sentimenteel zit te doen. Welke nummers zijn speciaal voor jullie? Ik ben heel benieuwd!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

4 Reacties

 1. Rianne

  Leuk om te lezen! Metallica luister ik zelf ook vaak, niet voor herinneringen (ja ook eigenlijk, Pinkpop!), maar omdat ze gewoon goed zijn haha.

  Antwoord
 2. Claudia

  Wat leuk om te lezen. Ik vind I gotta feeling ook geweldig. Mijn liedje is denk ik Yeah van Usher, voornamelijk omdat ik altijd Yeah 3x zing in plaats van Yeah Yeah Yeah. Hahaa

  Antwoord
 3. Dina

  Leuk om te zien! Ik heb ook altijd zo’n lijstje met nummers dat ik oneindig lang kan luisteren.

  Antwoord
 4. Sas

  Erg leuk om te lezen en stuk voor stuk toffe nummers

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten