Sperziebonen uit de oven met gerookte mozzarella

14 aug 2019 | Gezond, Vegetarisch

Als deli-meid van de Albert Heijn ken ik alle exotische worsten en kaasjes natuurlijk als geen ander. Laatst heb ik een paar maanden lang niet gewerkt (vanwege stage) en bij terugkomst zag ik zóveel nieuwe producten die ik had gemist! Ik werd vooral heel enthousiast van de gerookte mozzarella, had ik echt nog nooit van gehoord! Ik nam een bol mee naar huis en maakte er een hele simpele maar super smakelijke maaltijd mee met knapperige sperziebonen en gekruide aardappeltjes!

sperziebonen uit de oven

Sperziebonen uit de oven met gerookte mozzarella

Gerookte mozzarella. Ik maakte er een hele simpele maar super smakelijke maaltijd mee met knapperige sperziebonen en gekruide aardappeltjes!
Totale tijd 30 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 400 gram sperziebonen
  • olijfolie
  • zeezout
  • 1 bol gerookte mozzarella
  • aardappelpartjes met provinciaalse kruiden

Instructies
 

  • Was de sperziebonen en snijd de topjes eraf. Ik ben normaal groot fan van de sperziebonen uit de diepvries maar voor dit recept kun je beter verse gebruiken omdat ze anders zo vochtig en slap worden. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenrooster of ovenplaat met bakpapier. Hussel de sperziebonen in een scheut olijfolie en wat (zee)zout. Verdeel ze daarna over het bakpapier en zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. Zet dit voor 20 minuten in de oven, totdat ze een klein beetje bruin worden.
  • Bak de aardappelpartjes in een scheut olijfolie mooi bruin in een koekenpan. Ik kocht partjes die al voorgekruid waren, altijd handig, anders moet je er zelf nog even wat lekkers bij gooien! Tijm bijvoorbeeld, of Italiaanse kruiden.
  • Als de boontjes klaar zijn, verdeel je verscheurde stukjes van de gerookte mozzarella. Zet nog een paar minuten in de oven, ongeveer 5. De mozzarella smelt zo nog een klein beetje over de warme sperziebonen.
  • Serveer de sperziebonen uit de oven met de gebakken aardappels en een grote schep mayonaise.
Trefwoord aardappel, mayonaise, mozzarella, sperziebonen

Mijn oordeel: 7,7/10 – Die mozzarella is zo lekker! Echt een soort bacon-smaak maar dan is het toch gewoon kaas. Het smaakte heel goed bij de sperziebonen, die eet je in veel gerechten natuurlijk ook met spek. Ik vond dit een hele fijne makkelijke maaltijd!
Ik at dit op 2/8/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten