Spruitjes met tijm en balsamico uit de oven (+ vissticks)

13 apr 2018 | Hollands, Vis

IMG_9464

Hoe de fuck komt het in je op om uit huis te gaan, de vrijheid te beleven, je eigen wil uit te buiten en dan toch een ovenschaal te vullen met spruitjes? Nee, mijn idee was het niet, maar wel die van mijn huisgenootje. Die had al jaren geen ‘poldernootjes’ gegeten (zo noemden mijn ouders het vroeger in de hoop dat we het dan wel aten) en wilde het weer eens proeven. Ik heb verder geen trauma’s aan spruitjes, kan me zelfs herinneren dat ik ze stiekem best lekker vond met spekjes, dus waarom ook niet joh. Ik roosterde ze met een rood uitje, balsamico, tijm en citroensap en het was lékker. Bij deze is je taak als opvoeder volbracht, mam!

Dit heb je nodig (2p):
500 gram spruitjes
8 vissticks
zakje aardappelpuree
balsamico (azijn)
citroensap
tijm
rode ui
olijfolie
kookroom/melk

Dit moet je doen:
Als je spruitjes uit zak koopt, kun je meteen aan de slag, anders moet je ze eerst nog uitgebreid schoonmaken. Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de spruitjes in een ovenschaal. Snijd het uitje in dunne ringen en doe ook dat in de ovenschaal. Daar giet je een scheut olijfolie, het sap van een halve citroen en flink wat balsamico overheen. Ook strooi je er peper, zout en tijm (vers, als je dat hebt) over en daarna roer je het goed door zodat alle spruitjes bedekt zijn. Zet dit voor ongeveer 25 minuten in de oven en bak ondertussen de vissticks in een klein laagje boter of olie knapperig. Gebruik hier een redelijk dikke koekenpan voor en hou het vuur laag, dan heb je de minste kans op mislukking. De aardappelpuree kún je natuurlijk zelf maken maar uit een zakje is ook wel eens makkelijk. Ik had het nog in huis en eigenlijk vind ik dat spul best lekker, haha. Ik maakte het wat smakelijker met peper en zout en wat smeuïger met een scheut kookroom. Dat kun je ook achterwege laten. Sowieso kun je bij de spruitjes iets anders eten, dit is niet bepaald culinair.

 

Mijn oordeel: 7,8/10 – De spruitjes waren op deze manier echt heel lekker bereid, aanrader!
Oordeel eetgenoot (Milenka): 8,5/10 – “Echt heel lekker! Ik wist even niet meer hoe spruitjes smaakten, zo lang had ik het al niet meer gegeten, maar mega lekker dus!”
Ik at dit op 11/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Linda

    Jummie! Ziet er heerlijk uit! 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten