IMG_5605

Ik weet niet hoe huishoudens kunnen bestaan zonder oven. Bestel je dan altijd pizza? Kook je alles? Ik hou juist zo van die gerechten waarbij je alles met wat kruiden en olie in één keer in de oven schuift zonder er meer moeite voor te hoeven doen. Wat dat betreft zit je met dit gerecht helemaal goed: een lekker Hollandse pot met spruitjes uit de oven met salami, tijm en geitenkaas bovenop. Eetse!

Dit heb je nodig (2p):

4 aardappelen (niet te groot)
400 gram spruitjes
5 plakken salami
5 takjes tijm
1 tl chilipoeder
1 teentje knoflook
geitenkaas
peper + zout

evt. mayonaise

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een grote ovenschaal bij. Was de spruitjes en halveer ze. Was ook de aardappelen en snijd ze in stukjes. Ik ging voor voorgekookte aardappelen, lekker makkelijk. Snijd ook een paar plakken salami in stukjes. Een stuk salami van een worst kan natuurlijk ook, ik had die plakken toevallig nog in huis van een old school pizza quick-lunch (klik voor historische blogpost). Gooi alles in de ovenschaal en strooi er de blaadjes van een paar takken tijm, wat chilipoeder of chiliflakes, een geperst teentje knoflook en peper en zout overheen. Hussel alles door elkaar met een flinke scheut olijfolie.

Zet dit voor 20-30 minuten in de oven. Afhankelijk van hoe hard je oven gaat en hoe gebakken je de aardappel en groenten wilt hebben. Serveer het met bovenop wat verkruimelde geitenkaas en eventueel een schep mayo. Ik had deze avond gewoon heel veel zin in mayo, het kan ook zonder

Mijn oordeel: 7,4/10 – Ik had mijn aardappeltjes iets te grof gesneden waardoor het een beetje een droge hap werd, maar dat was prima te redden met wat mayo. Geitenkaas + salami lijkt heftig maar is juist lekker smaakvol bij die wat saaiere spruiten.
Ik at dit op 30/9/2019