Stamppot andijvie met worstjes en pijnboompitten

25 jan 2019 | Hollands, Stamppot, Vlees

IMG_2999

Soms vergeet ik dat ik in het pre-Keukenmeid tijdperk óók heel lekker at. Ik maakte er alleen niet altijd foto’s van voor mijn blog. Laatst herinnerde ik me ineens weer een pareltje: klassieke stamppot andijvie met jus, zoute runderworstjes en pijnboompitjes om ‘t helemaal af te maken. Ik maakte het voor mijn huisgenoten en die waren ook mega enthousiast. Lekker stamppotje dit!

Dit heb je nodig (2p):

aardappelen (500g)
andijvie (400g)
scheut melk
klontje boter
4 runderworstjes
half zakje jus
pijnboompitjes

Dit moet je doen:

Zet de allergrootste pan die je hebt op het vuur met een grote laag water. Kook de aardappelen hier in ongeveer 12-15 minuten in zacht. De laatste paar minuten kook je ook de andijvie mee. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan mooi bruin en houd ze daarna even apart. Smelt een beetje olie of boter in diezelfde pan en bak de worstjes. Ik weet niet meer welke worstjes ik precies had (en ben niet echt een fantastische kenner dus ik herken ze ook niet) maar volgens mij waren het chipolataworstjes. In ieder geval runderworstjes want een van mijn huisgenoten die mee at lust geen varken.

Giet de aardappelen en andijvie af en laat het even uitlekken. Giet er een scheut melk of iets anders romigs bij en een klontje boter. Stamp alles door elkaar en breng de stamppot andijvie op smaak met peper en zout. In een steelpannetje meng je het poeder voor de jus met de aangegeven hoeveelheid water, dat zal ongeveer 150 ml zijn voor een half zakje. Breng het aan de kook en laat het een heel klein beetje indikken.

Serveer de stamppot met de runderworstjes en in een midden een kuiltje jus. Strooi de pijnboompitten eroverheen en… eetsmakelijk!

Mijn oordeel: 7,8/10
Oordeel eetgenoot (Keylee):
Oordeel eetgenoot (Ilona):
Oordeel eetgenoot (Florine): 8/10 “Oh die vond ik echt teringlekker, er moest wel nog wat zout of, daarna was het echt. Ja, gewoon teringlekker. En ik vond de pijnboompitjes een leuke twist.”
Oordeel eetgenoot (Kelly):
Ik at dit op 20/1/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten