IMG_3666

Was nog nooit eerder zo nieuwsgierig naar een worst: de rookworst van de Vegetarische Slager. Ik liet me steeds weer verleiden door de real deal maar – eerlijk – deze rookworst komt daar goed in de buurt! Ik maakte er een stamppot boerenkool omheen en in plaats van met spekjes, gaf ik het een bite met Parmezaanse kaas. Vet lekkere, verrassende maaltijd dit!

Dit heb je nodig (2p):

boerenkool (400g)
voorgekookte aardappelen (500g)
scheutje azijn
2 vegetarisch rookworsten*
Parmezaanse kaas
jus uit een zakje

* van de Vegetarische Slager zijn dus lekker! Zitten twee kleintjes in een verpakking.

Dit moet je doen:

Vul de grootste pan uit je collectie met water en zet ‘m op het vuur. Laat de boerenkool en aardappelen hier tegelijk in ongeveer 15 minuten in gaar koken. Gewoon, alles in een pan: lekker makkelijk. Zelfs de rookworsten, die laat je in de verpakking zitten en verwarm je mee in het water. Officieel mag het dan niet koken volgens mij, maar het ging prima.

In de tussentijd meng je de juspoeder uit een zakje met koud water en dit verwarm je in een pannetje. Dan wordt het iets dikker. Ook snijd je de Parmezaanse kaas in reepjes/plakjes. Meestal rasp je dit natuurlijk maar in dit gerecht wil je juist dat de kaas een beetje een bite geeft. Het hoeft juist niet te smelten! Ik gebruikte zo’n punt Parmezaan (heb ik eigenlijk altijd wel in huis) maar voor dit kun je ook zo’n zak flakes kopen.

Giet de boerenkool en aardappelen af en prak ze met een stamper door elkaar. Voeg een scheutje melk, een scheutje azijn en peper en zout toe om het smakelijk te maken. Schep het op de borden met daarnaast een vega rookworst en in een midden een kuiltje jus. Top af met de Parmezaanse kaas. Laat je moeder/oma/buurvrouw maar eens goed schrikken met deze gepimpte stamppot

Mijn oordeel: 8,2/10 – Ik ben altijd al fan van boerenkool (en het allerliefst gewoon met worst, spek en jus) maar deze was ook wel heel lekker voor de afwisseling. Ik vond de vega worst lekker! De worst heeft echt zo’n knapperig randje ‘huid’ en smaakt ook echt wel gerookt. Wel vond ik het (mede door de vorm!) meer een hotdog omdat het nét niet zo sappig en gerookt is als een echte rookworst. Maar zeker de moeite waard. Als het in de aanbieding is.
Ik at dit op 20/3/2019