Stamppot met snijbonen, kibbeling en ravigottesaus

1 nov 2018 | Hollands, Stamppot, Vis

IMG_2014

Ik ben zo’n fan van stamppot. Echt, kijk eens in mijn stamppotten-archief en laat je verleiden. Vandaag voeg ik dit súpersimpele recept daar aan toe: stamppot met snijbonen, kibbeling (gewoon uit de supermarkt, makkelijkheidsniveau 100) en ravigottesaus. Dat is het, meer niet. De combinatie van die zachte, beetje flauwe stamppot met zoute vis is heel goed en de ravigottesaus maakt het helemaal af.

Dit heb je nodig (2p):

500 gram voorgekookte aardappelen
400 gram snijbonen (in stukjes gesneden)
ravigottesaus
kibbeling
2 klontjes boter
aardappelkruiden

Dit moet je doen:

Zet een grote pan met ruim water op. Kook daar in 12-15 minuten de aardappelen en de snijbonen in gaar. Die snijbonen moet je echt niet te kort koken, dan is het heel taai en dat vond ik niet zo lekker. Ik kocht trouwens van die voorgesneden snijbonen, in dunne ringetjes. Handig!

Houd je ondertussen bezig met de kibbeling. Als je die luxe hebt: ga voor verse kibbeling van een visboer. Al-tijd lekkerder. En ga vooral niet voor de verse kibbeling van de Jumbo. Die zijn al voorgefrituurd en in wat olie moet je ze nog even aanbakken. Het resultaat is droog en taai, vond het echt geen aanrader helaas. Die uit de vriezer voor in de oven schijnen wel lekker te zijn dus probeer het vooral eens uit.

Giet de aardappelen en snijbonen af en stamp alles met een klontje boter, wat peper en lekker veel aardappelkruiden door elkaar. Serveer de kibbeling bij een paar grote scheppen stamppot met snijbonen en heeeeel veel ravigottesaus.

 

Mijn oordeel: 7,5/10 – De combinatie is lekker én het is natuurlijk extreem makkelijk klaar te maken, maar de kibbeling vond ik geen succes. Met kibbeling van een ander merk of van de visboer is het vast geweldig!
Ik at dit op 28/10/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten