Stamppot van bietjes met geitenkaas, appel en walnoot

24 aug 2018 | Hollands, Stamppot, Vegetarisch

IMG_1277

Deze stamppot maakte ik op die eerste afgekoelde dag na de hittegolf, een week of twee geleden. Ik ben heel groot fan van stamppotten (vooral boerenkool! met worst en spekjes!) dus bij die eerste koude windvlaag had ik er alweer zin in. Maar ik deed rustig aan met een zomerse versie met bietjes, frisse appel, stukjes walnoot en lekker veel geitenkaas. Heel smaakvol door de pittige mosterd die ik door dit mooie prakkie roerde.

Dit heb je nodig (2p):
aardappelen (stuk of 5? 6?)
rode bietjes in pot
1 appel
geitenkaas
walnoten
(pittige) mosterd
scheutje melk
peper
zout

Dit moet je doen:
Breng een grote pan water aan de kook en schil ondertussen de aardappelen. Wauw, terwijl ik dit typ bedenk ik me dat ik vrijwel nooit zo old school zelf aardappelen schil. Behalve bij zoete aardappelen koop ik altijd zo’n zak met voorgeschilde aardappelen. Toppunt van lui, kost precies 1 minuut om voor één persoon aardappels te schillen.

Goed, kook de aardappels in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. In een ander pannetje verwarm je de bietjes uit pot. Ondertussen snijd je een appel in kleine blokjes en ook hak je wat walnoten fijn. Als je aardappels goed zacht zijn, stamp je ze fijn met daarbij een scheut melk om het lekker zompig te maken. That’s how I like it. Prak ook de bietjes erbij en breng alles op smaak met peper, zout én een flinke schep mosterd. Ik eet heel vaak mosterd bij rode kool en door deze bietjesstamppot smaakt het ook supergoed! Roer de stukjes appel, walnoot en wat geitenkaas erdoor. Dien de stamppot op met van nog wat extra stukjes van alles en vooral lekker veel geitenkaas. Eventueel nog wat verse tijm als je dat in huis hebt (maar het staat vooral gezellig op de foto).

Mijn oordeel: 7,4/10 – Met al die opsmuk van appel/walnoot/mosterd/geitenkaas was het heel lekker, maar zonder is het een droge boel. Je hebt echt dat frisse, zoute en pittige nodig! Gek genoeg is deze stamppot trouwens ook koud heel lekker!
Ik at dit op 8/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten