Stamppot van zoete aardappel met granaatappelpitjes en brie

15 sep 2018 | Stamppot, Vegetarisch

IMG_1579

Het kan voelen als de uitvinding van de week, het kan de plank compleet misslaan: koken met restjes. Deze geslaagde stamppot is het resultaat van een flinke speurtocht door mijn keukenkastje, waar ik zoete aardappelen vond die inmiddels alweer baby-aardappels aan het produceren waren. Ik maakte er deze frisse, smeuïge stamppot van met granaatappelpitjes, pittige rucola en brie. Bijzondere combi, heel lekker!

Dit heb je nodig (2p):
4 zoete aardappelen (nouja, afhankelijk van de grootte)
1 lepel ricotta (of crème fraîche of scheut melk)
rucola
granaatappelpitjes
brie
paprikapoeder

Dit moet je doen:
Schil een paar zoete aardappelen en snijd ze doormidden, dan garen ze sneller. Kook ze in ongeveer 10-15 minuten gaar, totdat je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Giet ze af en prak ze fijn met een stampotstamper (? of hoe zo’n apparaat ook mag heten). Schep er een lepel ricotta of crème fraîche doorheen om het lekker smeuïg te maken. Een scheut melk kan natuurlijk ook maar ik had op dat moment toevallig nog ricotta in huis. Ook stamp je er wat peper, zout en paprikapoeder doorheen. En vergeet de rucola niet!

Schep de stamppot op je bord op een bedje van wat extra rucola. Bovenop de stamppot strooi je nog wat extra paprikapoeder en lekker veel granaatappelpitjes. Snijd een paar stukjes brie af en leg die bovenop de warme stamppot. Dat smelt dan zo fantastisch lekker bovenop de zoete aardappelen, zoooo goed!

 

Mijn oordeel: 7.8/10 – De granaatappelpitjes zou je er nooit bij bedenken maar lekker was het wél! Heel fris en knapperig die de stamppot precies zo’n bite geven zoals spekjes of nootjes zouden doen. De brie maakte het romig en door het paprikapoeder was het net wat minder saai met alleen maar zoete aardappel-smaak.
Ik at dit op 7/9/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Fien

  Waar haal ik nou weer graannaatappelpitjes ??

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Gewoon bij de AH! In bakjes bij het verse fruit (meloen, mango enzo)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten