Stoof (soort tajine) met harissa, zoete aardappel en cranberries

Surprise! Kom ik ineens een lekker stoofpotje tegen tussen mijn conceptenberichten. In oktober ’20 vond ik het blijkbaar niet de moeite waard om ‘m meteen uit te werken, maar ik herinner me wel dat ‘ie hartstikke lekker was. Het is een stoof met (o.a.) harissa, zoete aardappel en zoete cranberries. Lekker veel smaken dus! En je lepelt de boel op met stukjes pita en dat is gewoon altijd een goed plan. Toch?

Stoof (soort tajine) met harissa, zoete aardappel en cranberries

Het is een stoof met harissa, zoete aardappel en zoete cranberries. Lekker veel smaken dus! En met die pita lepel je het op, lekker toch? 
Totale tijd 35 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 pitabroodjes
 • 2 zoete aardappelen
 • 1 kleine courgette
 • 1 witte ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1,5 tl harissa
 • 1 el ras el hanout
 • 400 ml water
 • handje gedroogde cranberries
 • handje pistache
 • zout
 • citroensap

Instructies
 

 • Was de zoete aardappelen en courgette en snijd er kleine blokjes van. Snipper het uitje, pers de teentjes knoflook en fruit beiden aan in in een ruime pan met daarin een beetje olie.
 • Gooi daarna de zoete aardappel en courgette erbij en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg daarna de harissa en ras el hanout toe en bak het nog een paar minuten.
 • Giet het water erbij, dek de pan af met een deksel en laat dit op laag vuur ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg halverwege de cranberries toe en leg de deksel dan schuin op de pan zodat het vocht een klein beetje kan verdampen. Het geheel mag nog best een beetje nattig zijn! Dat is juist lekker.
 • Breng de stoof op smaak met zout en een kneepje citroensap.
 • Pel de pistache ondertussen alvast en hak de nootjes fijn. Bak de pitabroodjes af zoals op de verpakking staat aangegeven en snijd ze in driehoekjes.
 • Dien de stoof met harissa op in diepe borden met de pistache on top. Lepel de stoof op met de stukjes pita.
Trefwoord courgette, cranberry, harissa, pistache, ras el hanout, zoete aardappel

⭐⭐⭐ – Ja, nou ja, het is dus al dik 3 maanden geleden dat ik deze maaltijd verorberde. Ik weet dus niet meer precies hoe en wat. Maar ik kan je wel vertellen dat de combi van pittige harissa en zoete cranberries goed beviel in deze stoof. Een fijn en snel recept! Wil je meer stoofpotjes proberen? Kijk dan eens hier!
Ik at dit op 5/10/2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten