Stoof met pompoen, ras el hanout en frisse yoghurtdressing

De pompoenen vliegen je om de oren en ik doe d’r gewoon lekker aan mee. Ik vind het top: pompoen is zo’n smaakvolle groente die ieder jaar precies lang genoeg in de mode is. Langer en het wordt saai, korter en het wordt duur. Stiekem koop ik ze zelf het hele jaar door uit de diepvries en dat smaakt ook hartstikke lekker in dit soort gerechten: een supersnelle stoof met parelcouscous ras el hanout, bloemkool en een frisse yoghurtdressing om die heftige zoete en kruidige smaak een beetje te kalmeren. Kost maar een kwartiertje!

stoof met pompoen

Stoof met pompoen, ras el hanout en frisse yoghurtdressing

Smaakt ook geweldig in dit soort gerechten: een supersnelle stoof met pompoen, parelcouscous ras el hanout, bloemkool en yoghurt. Kost maar een kwartiertje!
Totale tijd 25 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

Stoof met pompoen

 • 1 kopje parelcouscous
 • 200 gram pompoenblokjes
 • 300 gram bloemkoolroosjes
 • 1 el ras el hanout – Van Green Gypsy Spices.
 • 500 ml groentebouillon
 • 8-10 gedroogde abrikozen
 • 1 rode ui

Frisse yoghurtdressing

 • 6 el volle yoghurt
 • 1 teentje knoflook
 • 0,5 citroen – Sap.

Instructies
 

 • Dit recept maakte ik met heel veel haast + heel veel behoefte aan groenten en daar bleek het heel geschikt voor te zijn. Lekker makkelijke maaltijd!
 • Gooi de pompoenblokjes en bloemkoolroosjes in een pan. Ik gebruikte hier van allebei de diepvriesversie omdat dat tijd, moeite en geld bespaart! Giet er een halve liter groentebouillon bij en een eetlepel ras el hanout. Sinds ik dit kruidenmengsel heb ontdekt, vliegt mijn voorraad er echt doorheen. Gelukkig kreeg ik een nieuw potje met een vet lekkere versie opgestuurd.
 • Terug naar de stoof. Laat dit ongeveer 5 minuten staan op middelhoog vuur, totdat de groenten ontdooid zijn en het een beetje gaat borrelen. Gooi er dan een kopje parelcouscous bij en laat dit nogmaals 5 minuten staan.
 • Snijd de abrikozen in kleinere stukjes en gooi ook die in de pan. Roer en laat het nog een paar minuten staan. De stoof is goed als het vocht voor een groot deel is ingekookt en de parelcouscous zacht is. Dit duurt in totaal dus 10 tot 15 minuten.
 • Maak ondertussen de frisse yoghurtdressing door de yoghurt te mengen met het sap van een halve citroen, een geperst teentje knoflook, wat peper en zout en een heel klein beetje ras el hanout.
 • Serveer de stoof met pompoen met bovenop het yoghurtsausje!
Trefwoord abrikoos, bloemkool, parelcouscous, pompoen, yoghurt

Mijn oordeel: 7,5/10 – Ik had heel veel haast en maakte dit snel om te eten in de trein (en voor lunch de volgende dag, altijd) en eenmaal in de trein had ik er eigenlijk helemaal geen trek meer in. Heb ik niet vaak. Uiteindelijk smaakte het heel goed hoor, hele sterke smaken zo samen.
Ik at dit op 25/9/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten