Studie (CIW): Hoe ging blok 3?

24 apr 2015 | Leven

IMG_3511

Ennnnn ik kan weer twee vakken van de lijst afstrepen! Ondanks dat mijn hoofd in de tentamenperiode heel erg niet naar tentamens stond, heb ik toch alles in één keer gehaald 🙂 En ik mag nu ook officieel door naar het tweede jaar want ik heb mijn BSA binnen! Natuurlijk vertel ik jullie weer over het afgelopen blok, net zoals ik dat deed over het eerste blok en het tweede blok. Als je benieuwd bent naar mijn studie (Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de UU), lees dan snel verder!

Methoden van Empirisch Onderzoek: Of ja, zeg maar statistiek. Toen ik het diploma van de middelbare school met een 5 voor wiskunde in ontvangst nam, vreesde ik al voor dit vak. Bij deze cursus ging alles over het statistische deel van onderzoek doen. In de eerste 3/4 weken leerden we de theorie hierachter, zoals welke fouten er worden gemaakt in empirisch onderzoek en hoe deze voorkomen kunnen worden. Daarna gingen we aan de slag met data verwerken en wiskundige dingen als standaarddeviaties. Hier hebben we geleerd hoe je moet controleren of je onderzoek betrouwbaar is, of je conclusies mag trekken en bijvoorbeeld mag generaliseren naar grotere groepen. We maakten gebruik van het programma SPSS (een soort excel) dat al het rekenwerk voor ons deed (het was dus echt statistiek op z’n alpha’s 😉 Vriendinnen van me van andere faculteiten hebben het zwaarder!). Als je het eenmaal door hebt, dan zou je in principe een 10 kunnen halen. Zo ongeveer iedereen zag er heel erg tegenop maar het is me zó erg meegevallen! Ik vond het eigenlijk juist heel interessant, zeker tegen het einde van de cursus aan, toen ik eindelijk alles goed snapte!

Halverwege het blok hadden we een tentamen over de theorie van empirisch onderzoek, hiervoor haalde ik een 7. Vervolgens maakten we als afsluiting een tentamen op de computer met SPSS en hier haalde ik een 9.3 voor! Wát een opluchting was dat! Ook moesten we in duo’s (wij waren een trio) een onderzoek uitvoeren en hier een onderzoeksverslag bij maken. Daar hebben we hard ons best op gedaan en gelukkig kregen we daar een mooie 7.5 voor terug! Ik heb dit gevreesde vak afgesloten met een 7.9 🙂

Media, Communicatie en Markt: Dit vak begon zoooo vaag. Ik denk dat ik na 2 weken pas door had waar het over ging, haha. Uiteindelijk vond ik dit vak best leuk, maar dit wordt niet mijn richting heb ik ontdekt. Bij MCM stonden film en televisie centraal en hier hebben we veel over gelezen. Iedere week bespraken we een ander thema. Zo hadden we een keer een hele week over ‘sterren’ en lazen we artikelen over Jennifer Aniston (oké dit klinkt wel heel simpel allemaal, maar er zat natuurlijk theorie achter 😉 ). Het overkoepelende thema van het hele vak was marketing, dus op welke manier er geld wordt verdiend.

Voor dit vak moesten we in de loop van het blok een dossier maken met hele verschillende opdrachten. De een ging over de marketingstrategieën van Star Wars en de ander weer over het imago van Emma Watson (ja echt). Medeleerlingen gaven feedback op jouw opdracht, maar dat vond ik niet zo geslaagd. Ik heb een paar keer mijn opdracht teruggekregen met feedback van niks, terwijl ik dan voor een ander m’n best had gedaan. Voor het dossier haalde ik uiteindelijk een 6.5. Ook maakten we een tentamen over alle stof van het blok. Ik heb na afloop trots aan iedereen verteld hoe verschrikkelijk goed het bij mij ging, maar ik kreeg maar een 5.9 terug. Heel vreemd. Ik had naar de inzage moeten gaan eigenlijk, maar die was ‘s ochtends om 9 uur en ik was niet in Utrecht dus… nee. Ik sloot dit vak af met een 6.2. Niet zo goed als ik had gehoopt, maar die punten zijn in ieder geval binnen!

Het is nu bijna 1 mei, dus dat betekent dat veel scholieren nu hun vervolgstudie gekozen moeten hebben! Ben jij er daar eentje van? Ik ben benieuwd naar jullie studiekeuze! 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Aniek

    Supergoed dat je voor dat het met een 7,9 hebt afgesloten en wel balen van die 6,2. Helaas dit jaar nog geen vervolg opleidingen voor mij maar goed dat komt volgend jaar wel !

    Antwoord
  2. Sandra

    Wat heb je een goede cijfers gehaald! Daar mag je zeker trots op zijn. Ik ga nu beginnen aan statistiek in mijn opleiding. Ik ben benieuwd! Ik hoop net zulke mooie cijfers als jou te halen. 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten