Studie (CIW): Hoe ging blok 4?

11 jul 2015 | Leven

blok4

JAAAA ik heb mijn propedeuse in tha pocket! Ik heb netjes binnen één jaar alle 60 punten gehaald! Sterker nog: ik heb in dit hele jaar precies 0 onvoldoendes gehaald en heb 0 herkansingen hoeven maken. En ik ben daarom best wel heel erg trots op mezelf! De zomervakantie (die voor mij ruim twee maanden duurt!) voelt nu lekker dik verdiend 🙂 Eigenlijk wil ik tot september het woord ‘communicatie’ (of ‘media’. of ‘McLuhan’.) niet meer horen, maar ik wil de laatste update toch ook niet overslaan. Bij dezen: dit waren de laatste twee vakken van het eerste jaar Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de UU!

Communicatie, Organisatie en Interactie: Over dit vak was ik vooraf heel enthousiast! De twee boeken die we voor COI moesten aanschaffen leken heel duidelijk over de talige kant van communiceren te gaan, en dat trekt mij het meest. Tijdens het eerste college werd meteen verteld dat dit een zware cursus was, en shit, ja dat was ‘t. Het hele blok zijn we in tweetallen bezig geweest met een grote opdracht, bestaande uit twee delen. Voor de opdracht moesten we een tekst van Thuisarts.nl kiezen en deze d.m.v. allerlei methoden, analyses en onderzoeken aanpassen zodat de juiste doelen worden bereikt. Dit was zó lastig; het was gewoon niet leuk meer. Het was echt belachelijk veel werk voor één blok. Bah. Terwijl het onderwerp me écht wel heel erg interesseerde. We lazen bijvoorbeeld artikelen over hoe overtuigingskracht werkt in teksten en welke soorten problemen lezers onderscheiden tijdens het lezen.

Voor het tentamen haalde ik een 5,5 (daar had ik dus niet zoveel moeite voor gedaan…), voor het eerste deel van de opdracht een 7,5 en voor het tweede deel een 5,6. Dat laatste cijfer viel nogal tegen, aangezien we er héél lang mee bezig zijn geweest. Achteraf moesten we onszelf wel toegeven dat we het een beeeetje hebben afgeraffeld toen de zon eenmaal ging schijnen. Dit vak sloot ik af met een 6,1.

Nieuwe Media en Digitale Communicatie: Nou, dit was niet bepaald mijn ding. Daar kwam ik al vrij snel achter 😉 Voor dit vak hadden we een heel dik, onbegrijpelijk Amerikaans boek over de opkomst van media en communicatiemiddelen. Met daarbij allerlei theorieën en concepten van filosofen. McLuhan is binnen mijn studie een soort God en zo ongeveer dit hele vak leek om zijn denkwijzen te draaien. Bij dit vak moesten we vaak de huidige communicatietechnologieën bekijken vanuit oudere vormen. We moesten daarnaast een essay schrijven over een digitaal communicatiemiddel en dit uitleggen aan de hand van concepten uit het boek. Klinkt heel vaag, en dat was ‘t ook.

Voor het essay haalde ik een 6’je en voor het gevreesde tentamen een 7! Ik sloot dit vak af met een prima 6,7.

En nu: VAKANTIE! 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Lisa

  The medium is the message! Global village! En ook die Foucault en Deleuze en al die andere gasten, ik ben het nu alweer allemaal kwijt haha.

  Wij moesten ook een essay schrijven over een communicatiemiddel maar dan zeg maar wat de impact ervan was en de bronnen waren meer als ondersteuning dus dat viel gelukkig mee!

  Dat talige vak klinkt ook interessant inderdaad! Ik mis dat talige wel een beetje in mijn studie maar ja, je kunt niet alles hebben helaas. Wel grappig om te lezen waar ik nu uiteindelijk aan heb meegewerkt, haha. En volgens mij heb ik dit nog helemaal niet gedaan, maar gefeliciteerd met je P!

  Antwoord
 2. Marjolein

  Whaaa gefeliciteerd topper wat fijn dat je je propedeuse hebt! x

  Antwoord
 3. Okeygorandom https://keukenmeid.com 2141708

  3150

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten